Ειδήσεις Τεχνολογία

Πτωχεύουν εξήντα εταιρείες την ημέρα.

Περισσότερες από 4.000 ζήτησαν το τελευταίο τρίμηνο υπαγωγή στο άρθρο 99

Πτωχεύουν εξήντα εταιρείες την ημέρα.

Περισσότερες από 4.000 ζήτησαν το τελευταίο τρίμηνο υπαγωγή στο άρθρο 99

Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται να λαμβάνουν οι πτωχεύσεις εταιρειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι περισσότερες από εξήντα οι εταιρείες που κάθε μέρα ζητούν στα Πρωτοδικεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων να υπαχθούν στο άρθρο 99, δηλαδή να κάνουν χρήση της νομοθεσίας για προστασία από τους πιστωτές τους.

Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» τα στοιχεία είναι σε γνώση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου ο οποίος εκφράζει έντονη ανησυχία για το φαινόμενο. Τα μηνύματα είναι δυσοίωνα και για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί από το  Σεπτέμβριο καθώς ο αριθμός των αιτήσεων εκτιμάται πως δεν αποκλείεται να φτάσουν και τος 2.000 το μήνα!

Εάν οι αριθμοί επιβεβαιωθούν, θα είναι περισσότερες από 15 ή 20.000 οι εταιρείες που, μέσα στο 2011, θα έχουν υποβάλει αίτηση για να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο