Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Όργιο φοροδιαφυγής στα νησιά

Πρωταθλήτρια η Ρόδος με το εκπληκτικό ποσοστό παραβατικότητας στο 100%, αφού από τις 11 περιπτώσεις επιτηδευματιών και επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν και στις 11 εντοπίσθηκε φοροδιαφυγή.

Το 70% αγγίζει το ποσοστό φοροδιαφυγής σε 15 νησιά, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ που διενεργήθηκαν την περίοδο από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπήρχαν περιοχές όπου όλοι όσοι ελέγχθηκαν ήταν παραβάτες, ενώ σε άλλες στον ίδιο φορολογούμενο εντοπίσθηκαν πάνω από 70 φορολογικές παραβάσεις.

Παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Οικονομικών για παραδειγματική τιμωρία των φοροφυγάδων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους σε νησιά δείχνουν ότι κατά μέσον όρο το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε το 70% και ο κάθε ελεγχόμενος είχε υποπέσει κατά μέσον όρο σε 30 παραβάσεις.

Πρωταθλήτρια η Ρόδος με το εκπληκτικό ποσοστό παραβατικότητας στο 100%, αφού από τις 11 περιπτώσεις επιτηδευματιών και επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν και στις 11 εντοπίσθηκε φοροδιαφυγή.

Με κριτήριο το πλήθος των παραβάσεων, πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Μύκονος, όπου σε 103 ελεγχόμενους καταλογίστηκαν 7.331 παραβάσεις, πράγμα που σημαίνει κατά μέσον όρο ότι στον καθένα καταλογίστηκαν πάνω από 71 φορολογικές παραβάσεις.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τους 705 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν οι 490 καταστηματάρχες εντοπίσθηκαν για φοροδιαφυγή, ενώ το σύνολο των παραβάσεων ανήλθε στο αστρονομικό ύψος των 14.327 και τα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ. Η συντριπτική πλειονότητα των φορολογικών παραβάσεων αφορούσε μη απόδοση φόρων και ΦΠΑ και κυρίως μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών.

Μετά τη Ρόδο τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας καταγράφηκαν στην Κύθνο με 91,67% και ακολουθούν η Σίφνος με 85,71%, η Κως με 80%, η Σαντορίνη με 77,18%, η Μύκονος με 73,57%, η Νάξος και η Υδρα με τα ίδια ποσοστά παραβατικότητας 66,67% και η Πάρος με 64,66%. Τη χαμηλότερη παραβατικότητα είχε η Αίγινα με 46,67% και στη δεύτερη θέση ήταν η Μήλος με ποσοστό παραβατικότητας 51,71%.

Οσον αφορά στο πλήθος των φορολογικών αδικημάτων, που συνολικά ανήλθαν σε 14.327, τα περισσότερα εντοπίσθηκαν στη Μύκονο (7.331) και ακολουθούν η Πάρος με 5.119 και η Σύρος με 569, ενώ τα λιγότερα καταγράφηκαν στη Σέριφο και τη Σίφνο (13).

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους για να κλείσει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού. Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς θα πρέπει να εισπράττει κατά μέσο όρο 5,44 δισ. ευρώ κάθε μήνα από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ online
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | August 12, 2011 1:57 PM | Reply
Ναι, καλά. Αλλό φοροδιαφυγή (μαιμού τιμολόγια, επιστροφή ΦΠΑ, ακίνητα κλπ κλπ ) και άλλο δεν έκοψα μια απόδειξη ή δεν έγραψα την ώρα σε Δ.Α. Εξάλλου, ποια επιχείρηση ειναι 100 % εντάξει? Αυτό τι σημαίνει, οτι κάνει "φοροδιαφυγή" ? Οι τρεις χιλιάδες σελίδες !!! του ΚΒΣ φροντίζουν άψογα για την παράβαση μιας επιχ/σης. Εχουν χάσει το νοημά τους οι λέξεις... Αντε καλό τριήμερο και η Παναγία βοηθεια μας.
image description epimenidis | August 12, 2011 3:20 PM | Reply
Με τις ΣΔΟΥκες κουτοπονηριές και ψευτιές του, ο Καπελερης νομίζει ότι θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους. Τα λέει αυτά για να χαϊδέψει τα αυτιά των ανωτέρων του. Ο ψεύτης όμως τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Έτσι σε λίγους μήνες που θα αποδειχθεί ότι Καπελέρης=ανθρακες ο θησαυρός, θα τον εξαποστείλουν να κάνει τον κλητήρα στην εφορία της Γαύδου.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο