Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Μέτωπο» κατά της κερδοσκοπίας

Απαγόρευση του λεγόμενου short selling

Σε απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων στις μετοχές των τραπεζών και σε άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, το λεγόμενο short selling, προχώρησαν Παρίσι, Ρώμη, Βρυξέλλες και Μαδρίτη, λαμβάνοντας μέτρα κατά της κερδοσκοπίας μετά τη σημαντική υποχώρηση στις χρηματαγορές τις τελευταίες δύο ημέρες.

Η απαγόρευση, την οποία ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να ισχύσει από σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση πώλησης μετοχών κάτω από την ονομαστική τους αξία ισχύει από την περασμένη Δευτέρα και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Short selling είναι όταν οι επενδυτές βγάζουν κέρδος από την πτώση της τιμής μιας μετοχής. Η στρατηγική αυτή, κατηγορείται ότι πλήττει τη σταθερότητα στις αγορές.

Οι επενδυτές που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική δανείζονται μετοχές ή ομόλογα που εκτιμούν ότι θα υποχωρήσουν και στη συνέχεια, όταν και αν πράγματι υποχωρήσουν οι τιμές τους, τις αγοράζουν και τις επιστρέφουν στον κάτοχό τους, αποκομίζοντας τα κέρδη από τη διαφορά.
Πηγή: newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο