Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ετοιμάζεται τροπολογία που προβλέπει παράταση 1 έτους για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον προηγούμενο επενδυτικό νόμο

12 Αύγουστου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Συνάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνου Μωραϊτη, με τον Πρόεδρο Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργο Τσακίρη
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

11 Αυγούστου, 2011

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μωραΐτης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011, σύμφωνα με την οποία θα εγκρίνεται παράταση 1 έτους σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο 3299/2004. Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για μια «κίνηση η οποία θα δώσει σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις και αντιμετωπίζουν δυσκολίες χρηματοδότησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Τσακίρης ενημέρωσε τον κ. Μωραϊτη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της χώρας και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των ξενοδόχων στην υλοποίηση επενδύσεων στον κλάδο. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσακίρης παρουσίασε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός τομέας σε ολόκληρη τη χώρα και επισήμανε τη σημασία του κλάδου για την εθνική οικονομία.

Ο υφυπουργός παρουσίασε τα μέτρα του Υπουργείου για την ενίσχυση της ρευστότητας των επενδύσεων και για την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου, ο οποίος αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες, καταργώντας τις επιτροπές και τις χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός στη συνάντηση «το 2010 δώσαμε 920 εκ € στο πλαίσιο του προηγούμενου Επενδυτικού Νόμου, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουμε ήδη δώσει 850 εκ €. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε συνολικά άνω του 1 δις € στην αγορά έως το τέλος του έτους, ενισχύοντας τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, έως το τέλος του 2011 θα έχουμε δώσει συνολικά περισσότερα από 2 δις €, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που δόθηκε κατά το διάστημα 2004-2009. Παρά τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας ήδη έχουμε επιτύχει την αποπληρωμή δεκάδων επενδύσεων, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας».


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης