Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ασφαλιστικά Ταμεία: Δύο βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών

Κατάργηση προσαυξήσεων για όσους καταβάλλουν σε λίγες δόσεις τις οφειλές και δυνατότητα επιλογής, για 3 χρόνια, μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας

«Κούρεμα» έως 100% στα πρόσθετα τέλη και στις προσαυξήσεις για όσους οφειλέτες θα καταβάλλουν σε λίγες δόσεις τα χρέη τους προς τα Ταμεία (και όχι μόνο εφάπαξ, όπως ισχύει σήμερα) και δυνατότητα επιλογής, για 3 χρόνια, μιας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας (ώστε να είναι ευχερέστερη η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς + του 20% της δόσης έναντι των οφειλών) είναι οι δύο βελτιώσεις τις οποίες θα κάνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο σύστημα ρύθμισης των χρεών.


Εργοδότες


Τις δύο βελτιώσεις (τις οποίες διεκδικούσαν οι μικρομεσαίοι) προανήγγειλε χθες ο υπουργός Γ. Κουτρουμάνης στη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ (Δ. Ασημακόπουλος, Ν. Σκορίνης, Γ. Καββαθάς, Γερ. Χιόνης) και της ΕΣΕΕ (Β. Κορκίδης, Δ. Καρανίκας και Δ. Μπούρλος, ως ασφαλιστικός σύμβουλος της Συνομοσπονδίας). Οπως διευκρινίστηκε στη συνάντηση, νέα ρύθμιση δεν θα γίνει και οι βελτιώσεις, αφού αποφασιστούν, θα έχουν γενική εφαρμογή (και όχι μόνο στον ΟΑΕΕ). Παράλληλα με πρωτοβουλία του υπουργείου και σε συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις θα δημιουργηθεί Κέντρο Πληροφόρησης των οφειλετών για τις δυνατότητες υπαγωγής τους σε ρύθμιση.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ online
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο