Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Τρίτη παράταση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων

Με αργούς ρυθμούς η κατάθεση των αιτήσεων «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων τους τελευταίους δύο μήνες. Μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου είχαν υποβληθεί 630.268 αιτήσεις όταν στις 22 Ιουνίου ο αριθμός των αιτήσεων έφθανε τις 618.334 και όταν τους μήνες του περασμένου χειμώνα σημειώνονταν σκηνές... αλλοφροσύνης στις πολεοδομίες με την κατάθεση καθημερινά 5.000-6.000 αιτήσεων. Προφανώς η καλοκαιρινή ραστώνη και η οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό επηρέασαν τους πολίτες. Σίγουρα συντέλεσε και το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων, η οποία έληξε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου. Πάντως από το ΥΠΕΚΑ έχει δοθεί εντολή στις πολεοδομίες να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις που υποβάλλονται αυτό τον καιρό.

Στο σχέδιο νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων προβλέπεται παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της αίτησης τακτοποίησης των ημιυπαίθριων (και των άλλων χώρων που αναφέρει ο νόμος 3843 του 2010) μέχρι την 30ή Δεκεμβρίου 2011.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση που δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, με προοπτική να εισφέρει σημαντικά ποσά στα ταμεία του κράτους.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μόλις ανέλαβε υπουργός ΠΕΚΑ ανακοίνωσε παράταση για την υποβολή των αιτήσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τελικά προκρίθηκε το να δοθεί ακόμα περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες. Στο σ/ν ορίζεται επίσης πως για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου παρατείνεται μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2012.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται να ψηφιστεί κατά το τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου.

Παράταση μίας εβδομάδας, μέχρι τις 16 Αυγούστου, δόθηκε εξάλλου χθες στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών. Το σχέδιο νόμου, με το οποίο καταργούνται οι πολεοδομίες και οι άδειες δόμησης θα εκδίδονται σε χρόνο-εξπρές από τις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων, έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τις 26 Ιουλίου και η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ online
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο