Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.-Π. για την πιστοποίηση των λογιστών-φοροτεχνικών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Απ.Αναγ.Μον. Πρωτ. Αθηνών 5581/2009 ΑΜ: 27961/Ειδ. 5968/2009

Βερανζέρου 34 Τ.Κ. 104-32 Αθήνα – E-mail: [email protected]

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2011

Προς  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο

Κοινοποίηση: 1. Διεύθυνση φορολογίας Εισοδήματος (Δ12)
Τμήματα Β΄- Α΄
2. Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων
3. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
                          
Κύριοι,

με έκπληξη αρχικώς και ακολούθως με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε, χθες 04-08-2011, την κοινοποίηση, ως εξαιρετικά επείγουσας μάλιστα, της ΠΟΛ.1166/1.8.2011. Δεν γνωρίζουμε αν σκοπίμως επιλέξατε αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς, εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά, ο Αύγουστος, λόγω των λιγότερων φορολογικών υποχρεώσεων, είναι ο μοναδικός  μήνας που μπορούμε να λείψουμε για διακοπές. Διακοπές που ειδικά φέτος, μετά το τιτάνιο έργο που επιτελέσαμε υπό απαράδεκτες συνθήκες, κρίνονται όχι μόνο επιθυμητές, αλλά και επιβεβλημένες για λόγους και της σωματικής και της ψυχικής και της πνευματικής μας υγείας. Γνωρίζουμε όμως, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι, το λιγότερο, άκαιρη η απόφασή σας.
  
Για ακόμα μια φορά αψηφήσατε την γνώμη μας και προχωρήσατε, χωρίς ανοιχτό διάλογο, σε μια απόφαση, που αφορά όχι απλά χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους, αλλά τους «συνεργάτες» σας, όπως εσείς θέλετε να μας ονομάζετε.
 
Προχωρήσατε στην έκδοση μιας απόφασης, η οποία αντί να εξυπηρετήσει την δεοντολογική και νόμιμη πιστοποίηση  του επαγγέλματος μας, οδηγεί, τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο, στο ασφαλές συμπέρασμα πως επιδιώκονται, ξεκάθαρα, εισπρακτικοί σκοποί υπέρ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.).
  
Με την απόφαση αυτή εξακολουθείτε να επιτρέπετε στους πάρεργα απασχολούμενους (…), να δικαιούνται να πιστοποιούνται ως λογιστές φοροτεχνικοί. 
  
Συστήνετε μια επιτροπή πιστοποίησης στην οποία, διαπιστώνουμε ότι, απουσιάζουν παντελώς οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Εν αντιθέσει συμμετέχουν, εκτός  από τους δύο εκπροσώπους της Γ.Γ.Π.Σ., ένα μέλος της Ε.Λ.Τ.Ε. - με ποιά ιδιότητα και τι σκοπό εξυπηρετεί  άραγε; - και δύο μέλη του Ο. Ε. Ε., τα οποία, αφού εσείς δεν ορίζετε προϋποθέσεις, μπορούν, κάλλιστα, να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί…
  
Είναι σαφές πως τα κάθε είδους προβλήματα, μπορούν να επιλυθούν, εφόσον εκατέρωθεν υφίσταται η σχετική βούληση, στο τραπέζι του διαλόγου και πως η παρούσα απόφαση δεν αποτελεί πρόσφορο τρόπο. Ωστόσο δεν μπορεί, έστω επιγραμματικά και ενδεικτικά, να μην αναρωτηθούμε: Γιατί να κατατίθενται η άδεια και η έναρξη επαγγέλματος, όταν τα στοιχεία αυτά βρίσκονται ήδη στα αρχεία του Ο. Ε. Ε.; Γιατί να κατατίθενται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα όταν αυτά δύναται να αναζητηθούν, μειωμένου έτσι του διαχειριστικού κόστους, από το ίδιο το Ο. Ε. Ε.; Γιατί ο νεοεισερχόμενος λογιστής-φοροτεχνικός ταυτόχρονα με την άδεια να μην λαμβάνει και την πιστοποίηση; Γιατί δεν προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή, όπου και όταν απαιτείται, δικαιολογητικών; Θέλουμε πράγματι να καταπολεμήσουμε το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας; Τι σημαίνει η, προβλεπόμενη από την απόφαση, «αποζημίωση» της Επιτροπής Πιστοποίησης Λογιστή Φοροτεχνικού; Γιατί μόνο πιστοποίηση και όχι ψηφιακή υπογραφή και πιστοποίηση;
  
Τέλος επισημαίνουμε πως η κωδικοποίηση, αποκλειστικά και μόνο, των υποχρεώσεων του λογιστή-φοροτεχνικού, γιατί αυτό ακριβώς πραγματοποιείται μέσω της εν λόγω απόφασης (ΠΟΛ.1166),  δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ταυτιστεί με την πιστοποίηση.

  
Επιφυλασσόμενοι για την νομιμότητα της ΠΟΛ.1166/1.8.2011, θεωρούμε την εν λόγω απόφαση ως απαράδεκτη και ζητάμε:

- Την άμεση ανάκλησή της.
- Την σύσταση επιτροπής , όπου θα συμμετέχουν όλα τα θεσμικά και συνδικαλιστικά μας όργανα, με σκοπό της την διαμόρφωση της  ουσιαστικής  διαδικασίας πιστοποίησής μας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  
Ο Πρόεδρος                                                             
Κωστής Παν. Βακρινός                                                 

Η Γενική Γραμματέας
Ειρήνη Χαρ. Γιαννουλάτου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PLAT | Αυγούστου 8, 2011 11:31 π.μ. | Reply
Γιατι θελουν να μεταταξουν ΔΥ απο αλλες υπηρεσιες που καταργουνται στο ΟΕΕ και να τους πληρωνουν τα κοροιδα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο