Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

Νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και δραστικές αλλαγές στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από εγχειρίδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που δημοσιεύει η «Καθημερινή». Πάνω σε αυτή τη λογική, εξετάζεται η δημιουργία φορολογικής κλίμακας για τις μεταβιβάσεις, η οποία συνακόλουθα θα επιφέρει αλλαγές και στις γονικές παροχές και στις δωρεές.  
Επιπλέον, στο τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή του τρόπου επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών με δημιουργία ηλεκτρονικής τράπεζας ακινήτων που θα εκτιμά τις εμπορικές τιμές και ανάλογα με τη διακύμανσή τους θα αναπροσαρμόζει τις αντικειμενικές.


Ειδικότερα, για τη φορολογική κλίμακα εξετάζεται:


• Για τα πρώτα 50.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 8%,

• Για τα επόμενα 100.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 10%,

• Για τα επόμενα 150.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 12%,

• Για ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου μεταβίβασης ακινήτων να ανεβαίνει στο 15%.


Σημειώνεται ότι το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας που ανέρχεται στα 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο διατηρείται. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να καταργηθεί για αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο