Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεργασία ΝΑ Ευρώπης - Σε αναζήτηση «κοινής πλατφόρμας» για τα χρηματιστήρια

Σε αναζήτηση «κοινής πλατφόρμας» για την ενοποίηση των κανόνων που εφαρμόζουν τα χρηματιστήρια των χωρών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της ΝΑ Ευρώπης, βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών των εν λόγω χωρών....

Σε αναζήτηση «κοινής πλατφόρμας» για την ενοποίηση των κανόνων που εφαρμόζουν τα χρηματιστήρια των χωρών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της ΝΑ Ευρώπης, βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών των εν λόγω χωρών.


Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, υπάρχει μια διαδικασία συζήτησης μεταξύ των υπουργών Οικονομίας για τα χρηματιστήρια της περιοχής με στόχο να προκύψει μια «κοινή πλατφόρμα» ενοποίησης των κανόνων που διέπουν την κεφαλαιαγορά, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Οι υπουργοί Οικονομίας των χωρών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της ΝΑ Ευρώπης συμφώνησαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν, αφού προηγουμένως αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα απελευθέρωσης των αγορών, βελτίωσης των υποδομών και αύξησης του διασυνοριακού εμπορίου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η Ελλάδα δεν θεωρεί πως το κόστος εργασίας είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας και ότι πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων διότι, όπως σημείωε, σε «καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες χώρες με το κόστος εργασίας». «Κάθε χώρα έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια ομιλίας του έκανε λόγο για «οικονομικό θαύμα» που μπορεί να συντελεστεί στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως επισήμανε, πρέπει να διαμορφωθούν και να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά οι οικονομικές προοπτικές στην περιοχή και να ακολουθηθούν οι εξής πολιτικές:

-Η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων

-Η εξωστρέφεια

-Η δημιουργία υποδομών στις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια

-Η διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρήσεων και εθνικών αρχών

-Η βελτίωση επενδυτικού κλίματος και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

-Η ενθάρρυνση των τοπικών επιχειρήσεων να περάσουν τα σύνορά τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, και

-Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι πρέπει να προωθηθεί η στενότερη συνεργασία των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο διασυνοριακό εμπόριο και τη διευκόλυνση του εμπορίου, τις αγορές κεφαλαίων, τις περιφερειακές τραπεζικές αγορές, το επενδυτικό περιβάλλον και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αλογοσκούφης θύμισε το μύθο του Αισώπου σύμφωνα με τον οποίον ο Δίας κάλεσε όλα τα ζώα στο γάμο του. Δεν πήγε μόνο η χελώνα. Οταν ο Δίας τη ρώτησε γιατί δεν πήγε στο κάλεσμά του, εκείνη απάντησε. «Οίκος φίλος, οίκος άριστος». Ο Δίας θύμωσε και καταδίκασε έκτοτε τη χελώνα να κουβαλάει για πάντα το σπίτι της στην πλάτη της.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο