Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο Αγορανομικός Κώδικας

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απλοποιούμε την αγορανομική νομοθεσία - Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο Αγορανομικός Κώδικας

Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός πιο φιλικού, σύγχρονου και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θέτει από σήμερα, Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2011, σε δημόσια διαβούλευση το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο την πλήρη αναθεώρηση και απλοποίηση όλων των Αγορανομικών Διατάξεων.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες, σε σημαντικές τροποποιήσεις μεμονωμένων αγορανομικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, η απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής και η κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά προϊόντα. Με την απόφασή του να θέσει - δρομολογήσει την αναθεώρηση του συνόλου των διατάξεων, το υπουργείο κάνει ένα ακόμη βήμα στο ριζικό εκσυγχρονισμό των δομών, της οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει ένα μήνα, έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2011, και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι φορείς της αγοράς, οι καταναλωτικές οργανώσεις και βεβαίως όσοι ιδιώτες επιχειρηματίες το επιθυμούν.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε σχετικά:

«Η αγορανομική λογική που διέπει τη σημερινή ελληνική νομοθεσία, ανατρέχει σε μια φιλοσοφία του περασμένου αιώνα που μας έρχεται από την εποχή της διατίμησης. Ο αγορανομικός κώδικας που αποτελεί νομοθέτημα του 1946, δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες μιας σύγχρονης ανοιχτής οικονομίας. Για το λόγο αυτό προχωράμε στην αναθεώρησή του, ώστε διατάξεις που είτε έχουν περιπέσει σε αχρηστία, αλλά διατηρούνται σε ισχύ, είτε δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και τη λειτουργία του ανταγωνισμού, να αλλάξουν άμεσα».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας της κυβέρνησης που φιλοξενεί τη διαβούλευση, στη διεύθυνση: www.opengov.gr/ypoian/ac.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο