Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κόντρα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από τη ΝΔ.

Με βολές κατά της κυβέρνησης για εσπευσμένη συρραφή και εισαγωγή προς ψήφιση πολλών και διαφορετικών νομοθετημάτων, παρακάμπτοντας το Ελεγκτικό Συνέδριο και με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, αντιμετώπισε η αντιπολίτευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναμένεται να υπερψηφιστεί επί της αρχής αργά σήμερα το βράδυ.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στήριξαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, εδραζόμενος στο ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την συμπερίληψη συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων σε διαφορετικά νομοσχέδια.

Αντίστοιχα, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου, έθεσε θέμα «εξαπάτησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο εστάλη αυτοτελές συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, το οποίο αργότερα, συμπεριελήφθη σε αυτό».

«Την ώρα που ο τόπος έχει ανάγκη να τρέξει γρήγορα, να αντιμετωπίσει το θέμα των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος, η ΝΔ (και φοβάμαι και άλλες δυνάμεις), κοιτά να βάλει συγκεκριμένα τεχνητά εμπόδια» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση, «κατώτερη των περιστάσεων, βάζοντας τεχνητά προσκόμματα την στιγμή που όλοι θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η Νέα Δημοκρατία υποβάλλει ένσταση αντισυνταγματικότητας, απλά και μόνον για να αναβληθεί η ψήφιση ενός κεφαλαίου, ενός νομοσχεδίου που περιλαμβάνει πάρα πολλές διατάξεις. Άνθρακες ο θησαυρός από πλευράς ουσίας».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση, για προστασία των φοροφυγάδων στην άρνησή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, για να εισπράξει την καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, πως «το άρθρο 19 δίνει άφεση αμαρτιών στους απατεώνες που είχαν δηλώσει τα σκάφη αναψυχής τους ως επαγγελματικά - και με πολύ μικρές ποινές τους δίνει την δυνατότητα να απαλλαγούν απ’ αυτήν την εκκρεμότητα».

«Μνημείο προχειρότητας και πανικού» χαρακτήρισε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου. «Με συνοπτικές διατάξεις, με τη λογική του κατεπείγοντος συνυπάρχουν ρυθμίσεις για τουριστικά θέματα, συνταξιοδοτικές-ασφαλιστικές διατάξεις που μειώνουν περαιτέρω τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, για μία ακόμη φορά έρχεται νέα περαίωση - και η κυβέρνηση έρχεται με μια επιπόλαια και βιαστική ρύθμιση για την αγορά παιγνίων, να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο υπουργός Οικονομικών, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, συνδέοντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου με την είσπραξη της έκτης δόσης», ανέφερε ο βουλευτής.

«Όταν σε επιβραβεύουνε οι πλουτοκράτες και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, τότε ο λαός πρέπει να αισθάνεται ένα δέος και ταυτόχρονα να οργανώνει από καλύτερες θέσεις την πάλη του» παρατήρησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), με αφορμή την πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική Οικονομία.

Επί του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΚΚΕ, σημείωσε πως «διευκολύνεται η εκποίηση των κρατικών ακινήτων για να προωθηθεί η τουριστική κατοικία. Θα αλλάξει η χρήση γης, από αγροτικές καλλιέργειες των φτωχών αγροτών και θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη μεγάλων ξενοδοχειακών τουριστικών επενδύσεων, με οδυνηρές επιπτώσεις στην ανάγκη κάλυψης των διατροφικών αναγκών του λαού».

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο