Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυτόφωρο μόνο για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

1 Αύγουστου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αυτό προκύπτει από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου.
Από αύριο, Δευτέρα, 1η Αυγούστου, αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, σύμφωνα με τις οποίες οι οφειλέτες πόσου άνω των 5.000 ευρώ μπορεί να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.

Πρόθεση, πάντως, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι να κινηθεί αρχικά προς την κατεύθυνση των μεγαλοοφειλετων. Αυτό προκύπτει και από δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με την οποία «Δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας».

Οι οφειλέτες του δημοσίου είναι συνολικά 900.000 και το σύνολο του ποσού των οφειλών ειναι 41,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου οικονομικών, από αύριο οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα τους γίνεται ενημέρωση για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36. Στη συνεχεία και ανάλογα με την αντίδραση των οφειλετών θα ακολουθήσει η εφαρμογή του νόμου.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι η προσπάθεια να εστιαστεί, πρώτα απ' όλους, στους μεγάλους οφειλέτες. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει ποια από τα νομικά πρόσωπα ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης. Οι οφειλέτες που θα απομείνουν -υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα- θα «εξεταστούν» κατ' απόλυτη προτεραιότητα.
 
 Πηγή Newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης