Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παίρνουν κεφάλια στις εφορίες.

1 Αύγουστου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Φεύγουν όσοι δεν πιάνουν τους στόχους.
Ενισχυμένες αρμοδιότητες στον υπουργό Οικονομικών που μπορεί ανά πάσα στιγμής «να παίρνει κεφάλια» και να διορίζει νέους επικεφαλής στις εφορίες δίνει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στην Βουλή.

Επί της ουσίας δίνεται η αποκλειστική αρμοδιότητα στον υπουργό Οικονομικών να επιλέγει να αντικαθιστά τους προϊσταμένους όλων των νευραλγικών για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα μπορούν να αντικατασταθούν οι προϊστάμενοι της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων, είσπραξης δημοσίων εσόδων, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των τελωνείων α’ τάξης, των περιφερειακών και διαπεριφερειακών ελεγκτικών κέντρων (ΠΕΚ, ΔΕΚ), της ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων και 31 επιλεγμένων ΔΟΥ (εφοριών) με σημαντικό ύψος βεβαιωμένων εσόδων και εισπράξεων (συμβάλλουν κατά 75% περίπου στα συνολικά έσοδα των εφοριών).

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, μετονομάζεται η Δ.Ο.Υ ΦΑΒΕ (Φορολογίας Ανώνυμων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων) σε Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων και μεταφέρεται σε αυτήν η αρμοδιότητα των μεγάλων επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια, από όλες τις εφορίες και όλα τα ελεγκτικά κέντρα. Παράλληλα ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών για τους επίορκους υπαλλήλους και δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις κατά της φοροδιαφυγής.

Με άλλη διάταξη διευρύνονται οι αρμοδιότητες της συσταθείσας υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου, σε συνεργασία με την υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης, να προβαίνει σε διερεύνηση και διαπίστωση ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, στα οποία εμπλέκονται υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και τα οποία αφορούν χρηματισμό, δωροδοκία και άλλες ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς.

 Πηγή Newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης