Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παίρνουν κεφάλια στις εφορίες.

Φεύγουν όσοι δεν πιάνουν τους στόχους.

Ενισχυμένες αρμοδιότητες στον υπουργό Οικονομικών που μπορεί ανά πάσα στιγμής «να παίρνει κεφάλια» και να διορίζει νέους επικεφαλής στις εφορίες δίνει τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στην Βουλή.

Επί της ουσίας δίνεται η αποκλειστική αρμοδιότητα στον υπουργό Οικονομικών να επιλέγει να αντικαθιστά τους προϊσταμένους όλων των νευραλγικών για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα μπορούν να αντικατασταθούν οι προϊστάμενοι της γενικής διεύθυνσης φορολογικών ελέγχων, είσπραξης δημοσίων εσόδων, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των τελωνείων α’ τάξης, των περιφερειακών και διαπεριφερειακών ελεγκτικών κέντρων (ΠΕΚ, ΔΕΚ), της ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων και 31 επιλεγμένων ΔΟΥ (εφοριών) με σημαντικό ύψος βεβαιωμένων εσόδων και εισπράξεων (συμβάλλουν κατά 75% περίπου στα συνολικά έσοδα των εφοριών).

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επανέλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων, μετονομάζεται η Δ.Ο.Υ ΦΑΒΕ (Φορολογίας Ανώνυμων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων) σε Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων και μεταφέρεται σε αυτήν η αρμοδιότητα των μεγάλων επιχειρήσεων από όλη την επικράτεια, από όλες τις εφορίες και όλα τα ελεγκτικά κέντρα. Παράλληλα ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών για τους επίορκους υπαλλήλους και δημιουργούνται νέες Διευθύνσεις κατά της φοροδιαφυγής.

Με άλλη διάταξη διευρύνονται οι αρμοδιότητες της συσταθείσας υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου, σε συνεργασία με την υπηρεσία Οικονομικής Επιθεώρησης, να προβαίνει σε διερεύνηση και διαπίστωση ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων, στα οποία εμπλέκονται υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και τα οποία αφορούν χρηματισμό, δωροδοκία και άλλες ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς.

 Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο