Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχονται τα φορολογικά πιστοποιητικά στην ζωή μας.

Ξεκινάει η χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών από ορκωτούς λογιστές και λογιστές, ενώ ανακοινώνονται άμεσα και οι πρώτες 20 εφορίες που θα βάλουν λουκέτο.

Ερχονται τα φορολογικά πιστοποιητικά στην ζωή μας.

Ξεκινάει η χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών από ορκωτούς λογιστές και λογιστές, ενώ ανακοινώνονται άμεσα και οι πρώτες 20 εφορίες που θα βάλουν λουκέτο.

Τη σχετική απόφαση για τη χορήγηση του «φορολογικού πιστοποιητικού» υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τακτικός έλεγχος των ΑΕ και ΕΠΕ περνάει πλέον σε ιδιώτες ελεγκτές και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που θα χορηγούν το πιστοποιητικό, εφόσον δεν σημειώνουν παρατηρήσεις ή παραβάσεις. Ως εκ τούτου απαλλάσσονται από τον έλεγχο του υπουργείου.

Με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος θα καθορίζεται ο κορμός της «συμμόρφωσης» στις συστάσεις των τεχνικών συμβούλων, της διεθνούς τεχνικής βοήθειας, σε σχέση με τη διάρθρωση της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο πρώτο 15μερο του Αυγούστου θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες περίπου 20 εφορίες που θα βάλουν λουκέτο, και οι οποίες στην πλειονότητα τους βρίσκονται στην επαρχία.

Την προσεχή Δευτέρα, άλλωστε, στις 12 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Προχωράει με ταχείς ρυθμούς και η ανάθεση της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες. Όπως είπε στη Βουλή, ο υπουργός «τους ιδιώτες τους καλούμε να βοηθήσουν για τα ληξιπρόθεσμα, σ' αυτούς που έχουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ».

Το υπουργείο ουσιαστικά ερευνά την περιουσιακή κατάσταση των μεγαλοοφειλετών, προκειμένου να προχωρήσει στην είσπραξη των οφειλών φθάνοντας ακόμα και στη λήψη αναγκαστικών μέτρων, όπως κατάσχεση και πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων.

Ο υπουργός κατέθεσε και άλλες «7» αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που αφορούν:

1.Πήραν πίσω την επιβολή ΦΠΑ στο αγροτικό νερό. Εν τούτοις επιβάλλεται ΦΠΑ στην παροχή μη εμφιαλωμένου νερού και αποχέτευσης που παρέχεται απευθείας από ΟΤΑ ή συνδέσμους αυτών χωρίς μεσολάβηση δημοτικών επιχειρήσεων.

2.Τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν παλιές δηλώσεις θα εξοφλήσουν το φόρο που προκύπτει από αυτές μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση. Πάντως, τα νομικά πρόσωπα θα έχουν διευκόλυνση εξόφλησης σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

3.Εξαιρούνται από τη δεύτερη ευκαιρία υποβολής παλαιών δηλώσεων, οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που αφορούν φορολογικές περιόδους από 1.1.2011 και μετά, καθώς και οι υποθέσεις επιχειρήσεων για έλεγχο από ειδικά συνεργεία ελέγχου που έχουν ήδη συγκροτηθεί.

4.Ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλλει από μόνος του και ειδικό σημείωμα για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων μέχρι τις 31.10.2011.

5.Διασφαλίζονται πλήρως οι όροι των στεγαστικών δανείων για απόκτηση, ανέγερση, αποπεράτωση, επέκταση και επισκευή κατοικίας που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

6.Από το 1991 αντί του 1981 θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του ετήσιου τέλους επιβάρυνσης περιβάλλοντος έναντι όσων είχαν εγκαταλείψει τα τουριστικά καταλύματα.

7.Αφαιρέθηκε η διάταξη για την Τράπεζα της Ελλάδος και θα επανέλθει με συνολική ρύθμιση για το κεντρικό ίδρυμα.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο