Ειδήσεις Τεχνολογία

Ξεκινά μίνι έλεγχος από την τρόικα.

Κρίσιμα τεστ για να πάρουμε τη 6η δόση του δανείου.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το 2015, το πακέτο αποκρατικοποιήσεων και οι τράπεζες, θα βρεθούν στο επίκεντρο των ελέγχων της τρόικας που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της έγκρισης της 6ης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.

Το τεχνικό κλιμάκιο καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα, ενώ οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν έρθει το αργότερο ως τις 16 Αυγούστου. Το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τις οποίες η κυβέρνηση ελπίζει σε έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2015, θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο των ελεγκτών.

Το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων έχει λάβει οριστική μορφή, τα πρώτα 30 προγράμματα έχουν ήδη αποφασιστεί και θα παρουσιαστούν στο κλιμάκιο την ερχόμενη Τρίτη.

Ο στόχος είναι έσοδα έως 4 δισ. ευρώ εντός του 2011, με προοπτική τα 15 δισ. μέχρι το 2013.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθεί η πορεία δαπανών και εσόδων, καθώς η μαύρη τρύπα ξεπερνά τα 4,5 δις ευρώ
Η εκταμίευση της 6η δόσης αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Στην έκτη δόση η συμβολή της Ε.Ε είναι 5,8 δισ. ευρώ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου 2,2 δισ. ευρώ (σύνολο 8 δισ. ευρώ)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο