Ειδήσεις Τεχνολογία

Κυρώσεις για τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες.

Σε επαγρύπνηση για τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας παραμένει σε επαγρύπνηση για τον πληθωρισμό, τόνισε σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times ο αξιωματούχος και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, αφήνοντας εμφανώς το ενδεχόμενο να δούμε νέες αυξήσεις επιτοκίων σε περίπτωση που ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Στη συνέντευξή του, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ εξέφρασε την πάγια άποψη της ΕΚΤ ότι οι χώρες της ευρωζώνης που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους της δημοσιονομικής σταθερότητας, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτόματες κυρώσεις.

Παράλληλα, εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι πληθωριστικές πιέσεις, που πηγάζουν από τις αυξήσεις των τιμών πετρελαίου και των άλλων εμπορευμάτων, δεν θα πρέπει να οδηγούν σε μόνιμες αυξήσεις των τιμών. «Γι’ αυτό το λόγο η ΕΚΤ παραμένει σε επαγρύπνηση».

Μάλιστα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, έκανε λόγο και για την ανάγκη ενός πιο αυστηρού συμφώνου σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όλα τα κράτη πρέπει να καταλάβουν ότι έχει περάσει ο καιρός που μπορούσαμε να ζήσουμε με υψηλά ελλείμματα», δήλωσε.

Πηγή  Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο