Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναγκαστικές εισπράξεις από οφειλέτες του ΙΚΑ.

Ο κατάλογος του ιδρύματος με τους μεγάλους υπόχρεους.

Αναγκαστικές εισπράξεις από οφειλέτες του ΙΚΑ.
Ο κατάλογος του ιδρύματος με τους μεγάλους υπόχρεους.

Τις διαδικασίες των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης θα ενεργοποιήσει το ΙΚΑ εάν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν προσέλθουν στο Ταμείο οι οφειλέτες για να διακανονίσουν τις υποχρεώσεις τους και να μπουν στη ρύθμιση, προκαταβάλλοντας ένα ποσό. Το υπουργείο Εργασίας διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι ο χρόνος για τους 8.836 οφειλέτες που χρωστούν από 100.000 έως 400 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ τελείωσε. Η πράξη θα δείξει εάν οι κ. Γ. Κουτρουμάνης και Ρ. Σπυρόπουλος θα προχωρήσουν όντως σε πρακτικά μέτρα. Το βέβαιο είναι ότι για το ΙΚΑ, που έχει ήδη εξαντλήσει από το πρώτο εξάμηνο το 91% της κρατικής χρηματοδότησης και στο οποίο οι βεβαιωμένες οφειλές ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει πάση θυσία να εισπράξει 1,150 δισ. ευρώ από οφειλές μέχρι το τέλος του 2011 και μάλιστα σε συνθήκες μιας ασθμαίνουσας οικονομικής δραστηριότητας και μιας ανεργίας που αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ που έχει η «Κ» στη διάθεσή της μέχρι και τα τέλη του Ιουνίου οι συνεταιρισμοί οφείλουν πάνω από 93 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στους μεγάλους οφειλέτες ξεχωρίζει το υπουργείο Οικονομικών, ο ΟΑΕΔ, φυσικά οι δημοτικές επιχειρήσεις και γενικότερα οι ΟΤΑ. Σταθερά αυξανόμενη είναι η επιβάρυνση από επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και από δεκάδες ιδιωτικές ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες χρεοκοπημένες, άλλες αδίκως υπό το βάρος του υψηλού μη εργασιακού κόστους και άλλες λόγω κακοδιαχείρισης. Οι πάσης φύσεως εκδότες και καναλάρχες φέρονται να οφείλουν περίπου 61,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μια ανάλυση στα πρόσφατα στοιχεία του ΙΚΑ, για τη σύνθεση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, φέρνει πρώτες στην κατάταξη των μεγαλοοφειλετών τις κλωστοϋφαντουργίες που έσβησαν, τις ναυπηγικές μονάδες που ναυάγησαν, καθώς επίσης και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στον τομέα των υπηρεσιών, πρωτίστως στη φύλαξη, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, έως και τα ινστιτούτα αισθητικής.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο