Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι μέλλει γενέσθαι για τις τράπεζες.

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας απομακρύνθηκε μετά τη συμφωνία της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή όμως πλησίασε η προοπτική ενός προσωρινού «επιλεκτικού χρεοστασίου», που θα δρομολογηθεί με την ενεργοποίηση της συμμετοχής των τραπεζών στην ανακύκλωση του ελληνικού χρέους. Ήδη η Fitch έβγαλε την πρώτη σχετική ανακοίνωση.

Οι συνέπειες όμως από το περιβόητο selected default δεν φαίνεται να ανησυχούν πλέον την κυβέρνηση ή τις τράπεζες, καθώς, όπως γράφει σήμερα το «Κεφάλαιο», η χρηματοδότηση του Δημοσίου και των τραπεζών έχει διασφαλιστεί από τη συμφωνία ότι θα γίνεται μέσω: του προσωρινού Ταμείου Διάσωσης και της ΕΚΤ, η οποία θα εξακολουθήσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με εγγυήσεις (35 δις ευρώ) από την Ε.Ε.

Η άμεση συνέπεια αυτού είναι ότι διασφαλίζονται, η λειτουργία των τραπεζών και οι καταθέσεις, όχι όμως και η αύξηση των χορηγήσεων προς την οικονομική δραστηριότητα που είναι το ζητούμενο εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
Η χρηματοδότηση των τραπεζών είναι βέβαιο, πλέον, ότι θα συνοδεύεται από όρους κεφαλαιακής τους ενίσχυσης μέσω του ιδιωτικού τομέα, που για πολλές από τις ελληνικές τράπεζες, θα σημάνει πώληση μεριδίων στο εξωτερικό ή συγχωνεύσεις με άλλες τράπεζες.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο