Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κωδικοποίησης του Κανονισμού Ασφάλισης Ι.Κ.Α.

Μετά την πρόσφατη κωδικοποίηση του Α.Ν. 1846/1951 με τίτλο «Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων», κρίναμε απαραίτητο να ενσωματώσουμε στο ηλεκτρονικό μας αρχείο και τον Κανονισμό Ασφάλισης του Ι.Κ.Α., έτσι ώστε οι συνδρομητές μας να έχουν πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη δαιδαλώδη νομοθεσία του Ι.Κ.Α.

Ο κανονισμός ασφάλισης του Ι.Κ.Α. θεσπίστηκε με την απόφαση Α.Υ.Ε. 55575/1965 (Φ.Ε.Κ. 816 τ. Β) κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 16 του Α.Ν. 1846/1951. Μέχρι τη σημερινή του μορφή μεσολάβησαν δεκάδες Υπουργικές αποφάσεις, Βασιλικά και Προεδρικά διατάγματα. Οι συνδρομητές μας μπορούν πλέον να έχουν πλήρη πρόσβαση στον ανωτέρω Κανονισμό Ασφάλισης έτσι όπως αυτός ισχύει σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών μπορούν να δουν τον Κανονισμό Ασφάλισης Ι.Κ.Α. από την αναζήτηση του κόμβου γράφοντας 55575 (που είναι ο αριθμός της Υ.Α. του 1965) και πατώντας enter.

Στη συνέχεια επιλέγουν το πεδίο «Νόμοι».

Τέλος ανοίγουν τον Κανονισμό Ασφάλισης Ι.Κ.Α.

Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν τον κωδικοποιημένο νόμο Α.Ν. 1846/1951 και συγκεκριμένα το άρθρο 16 αυτού.


Στη συνέχεια ανοίγοντας το άρθρο και πατώντας το κουμπί «Σχετικές διατάξεις άρθρου», μπορούν να διαβάσουν τον Κανονισμό Ασφάλισης Ι.Κ.Α. (Κ.Α. Ι.Κ.Α.)Ευελπιστούμε πως και αυτή η προσθήκη στο ηλεκτρονικό αρχείο «Νόμων – Αποφάσεων» θα φανεί χρήσιμη στους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς οι οποίοι θα μπορούν πλέον εύκολα και γρήγορα να πληροφορούνται για τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας του Ι.Κ.Α.

Το ηλεκτρονικό αρχείο «Νόμων – Αποφάσεων» εμπλουτίζεται καθημερινά, γεγονός που το καθιστά ένα απαραίτητο εργαλείο για τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα τους για την αντιμετώπιση της πολυνομίας και της διάσπαρτης νομοθεσίας που δυστυχώς διέπει το δικαιακό μας σύστημα.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι για να δείτε όλους τους κωδικοποιημένους νόμους του κόμβου θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα του κόμβου "Ηλεκτρονικό Αρχείο νόμων και αποφάσεων".


Για την TaxHeaven

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο