Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στήριξη από την ΕΚΤ στην Ελλάδα ό,τι κι αν λένε οι Οίκοι.

Ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον κεντρικό ρόλο του δανειοδότη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν.

Ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον κεντρικό ρόλο του δανειοδότη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν.

Η κήρυξη της Ελλάδας σε επιλεκτική στάση πληρωμών είναι «υπόθεση των οίκων αξιολόγησης. Ας κάνουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL. «Ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης λάβουν αυτήν την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον κεντρικό ρόλο του δανειοδότη και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι περισσότερο ευέλικτο και μπορεί να επέμβει προληπτικά για να εμποδίσει κάθε επίθεση των επενδυτών ή των κερδοσκόπων" εναντίον ενός ευάλωτου κράτους της ευρωζώνης, τόνισε.

Ο Μπαρουέν διαβεβαίωσε ότι οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα κληθούν να διασώσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας. «Δεν τίθεται θέμα ούτε για μία στιγμή οι ιδιώτες να κληθούν σε εθελοντική βάση υπέρ της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας» που έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα οικονομικής στήριξης, επέμεινε.

Ο Φρανσουά Μπαρουέν χαρακτήρισε «εξαιρετική, εις βάθος και ισχυρή» τη χθεσινή συμφωνία των Βρυξελλών για την αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας και την μετάδοση της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες της ευρωζώνης και πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε στην άκρη του γκρεμού».

πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο