Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών»

21 | 07 | 2011
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 25 του ν. 3943/2011, «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών» και στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο εκπονήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του ίδιου νόμου  προτίθεται να εισαγάγει νέο σύστημα  για την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών και βιομηχανοποιημένων καπνών σε αντικατάσταση των ενσήμων ταινιών φορολογίας, με στόχο την  αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιπτώσεων λαθρεμπορίας και την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού αποφασίστηκε η αναζήτηση σύγχρονων ολοκληρωμένων συστημάτων σήμανσης και ιχνηλασιμότητας ή ψηφιακής επαλήθευσης.

Το Υπουργείο Οικονομικών προσκαλεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό να υποβάλλουν προτάσεις για ανάλογες τεχνολογικές λύσεις που έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται ή μπορούν να εφαρμοστούν στα προϊόντα καπνού και στα αλκοολούχα ποτά.

Οι προτάσεις πρέπει να είναι ολοκληρωμένες και να περιγράφουν με λεπτομέρεια τη μορφή της επισήμανσης, τις εν δυνάμει παρεχόμενες πληροφορίες για σκοπούς παρακολούθησης και ελέγχου της νόμιμης κυκλοφορίας και φορολογίας των εν λόγω προϊόντων, τον τρόπο επαλήθευσής τους από τις αρμόδιες αρχές ή/και τους πολίτες, καθώς και εκτίμηση του κόστους εφαρμογής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στη Γενική  Δ/νση  Τελωνείων και ΕΦΚ- Δ/νση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης  μέχρι και την 31/8/2011, στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  [email protected]   ή
Στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Υπουργείο Οικονομικών
Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων
Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.

Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης
Καραγεώργη Σερβίας 10
Τ.Κ: 10184, Αθήνα

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης από αρμοδίως ορισμένη Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει την ευχρηστία, το κόστος και τις προϋποθέσεις υλοποίησης τόσο για το Δημόσιο όσο και για τις επιχειρήσεις, την αποτελεσματικότητα σε σχέση με τους επιδιωκόμενους στόχους, τη δυνατότητα εφαρμογής των προτεινόμενων  συστημάτων στις διάφορες κατηγορίες προϊόντων ανάλογα και με την προέλευση (εγχώριως παραγόμενα, παραλαμβανόμενα από άλλα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. ή εισαγόμενα από τρίτες χώρες) και την δυνατότητα προσαρμογής στο υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα των Τελωνείων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο