Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνογερμανικό business-plan για την Ανάπτυξη με 5 μέτρα στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας

Εμβάθυνση και περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας εξασφάλισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο σειράς επαφών που είχε σήμερα, 21 Ιουλίου 2011, στο Βερολίνο, με το Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών και τις ηγεσίες των Γερμανικών Υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας.

«Σήμερα λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος και κατ’ επέκταση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε συνεχείς πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, και συνέχισε «μετά τη συμφωνία για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, ξεκινάω σήμερα από το Βερολίνο, μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία, τη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη», με στόχο την ενίσχυση του αναπτυξιακού πυλώνα στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρυσοχοϊδης συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε στο Βερολίνο, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), με θέμα «Νέες Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα», και ταυτόχρονα συναντήθηκε διαδοχικά με το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Μπέρναρντ Χάιτζερ, με τους οποίους κατέληξαν σε ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν και δρομολογήθηκαν με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2011, οι ακόλουθες 5 δράσεις μεταξύ των 2 χωρών:

1) Συζητήθηκε η πρόταση-δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από ΑΠΕ από την Ελλάδα προς τη Γερμανία και συμφωνήθηκε η εξειδίκευση της πρότασης από την Ελληνική Κυβέρνηση και διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

2) Αποστολή εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KFW) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογήσουν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και να υποβάλουν λύσεις και τεχνικές προτάσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της δημιουργίας Επενδυτικής-Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πρότυπο της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας.

3) Δημιουργία μικτής ομάδας Ελλήνων και Γερμανών Επενδυτών και Τεχνικών Συμβούλων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, με στόχο την καταγραφή και ανάδειξη οικονομικών ευκαιριών για την προσέλκυση μεγάλων Γερμανικών επενδύσεων στην Ελληνική Αγορά.

4) Επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, το Φθινόπωρο στην Ελλάδα, με μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών Επιχειρηματιών για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, και ταυτόχρονα δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων των 2 Υπουργείων με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των ευκαιριών στον συγκεκριμένο τομέα.

5) Δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Γερμανικού Συνδέσμου Χονδρικού Εμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, και των 3 Ελληνικών Συνδέσμων Εξαγωγέων, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανική αγορά και ταυτόχρονα την από κοινού Ελληνογερμανική οικονομική «διείσδυση» σε τρίτες χώρες.

«Οι επαφές μου με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Χάιτζερ και τις μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, δείχνουν ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και συμπλήρωσε «με σκληρή δουλειά, συνέπεια και έμφαση στο αποτέλεσμα μπορούμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, να φέρουμε σημαντικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, στην ενέργεια, τον τουρισμό, τις υποδομές, το περιβάλλον. Οι γερμανικές επιχειρήσεις δήλωσαν σήμερα ότι σε αυτή την προσπάθεια μπορούν και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο για την ελληνική οικονομία».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο