Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σε ισχύ η προστασία από απόλυση για δεκαοκτώ μήνες λόγω μητρότητας.

Σε ισχύ η προστασία από απόλυση για δεκαοκτώ μήνες λόγω μητρότητας.                  

 ΔIATHPEITAI το δικαίωμα προστασίας από απόλυση λόγω μητρότητας, ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής εργασίας και μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου των 18 μηνών, σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση, που κατατέθηκε χθες ως προσθήκη στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Στη σχετική διάταξη (άρθρο 36) που όριζε ότι απαγορεύεται και είναι απόλυτα άκυρη η καταγγελία της σύμβασης ή σχέσης εργασίας εργαζόμενης από τον εργοδότη της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και για το χρονικό διάστημα 18 μηνών μετά τον τοκετό ή κατά την απουσία της για μεγαλύτερο χρόνο λόγω ασθένειας που οφείλεται στην κύηση ή τον τοκετό, εκτός εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος για καταγγελία, προστίθεται νέο εδάφιο.

Ορίζεται ότι η τεκούσα προσλαμβάνεται, χωρίς να έχει προηγουμένως απασχοληθεί αλλού, πριν συμπληρώσει 18 μήνες από τον τοκετό, ή τον μεγαλύτερο χρόνο που προβλέπεται, όσο και έναντι νέου εργοδότη, στον οποίο προσλαμβάνεται και μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου.

Με άλλη προσθήκη, προβλέπεται η εξαίρεση γιατρών κατά την άσκηση καθηκόντων τους σε ασφαλιστικό φορέα από οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών ασφαλισμένου σ΄ αυτό, εφόσον ο ασφαλισμένος εργάζεται σε επιχείρηση στην οποία ο γιατρός ασκεί καθήκοντα γιατρού εργασίας. Ακόμα ορίζεται ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ παραμένουν στην ειδικότητά τους με προσωποπαγή θέση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κενές θέσεις, μπορούν να μετακινούνται σε νοσοκομεία όπου χορηγούνται ειδικότητες στην ίδια Υγειονομική Περιφέρεια.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο