Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βάζουν «σκληρούς» για να ελέγχουν τους… εισπράκτορες.

Tμήμα εσωτερικών υποθέσεων για τα έσοδα.

Ομάδα εσωτερικού ελέγχου δημιουργείται στο υπουργείο οικονομικών που θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την απόδοση των φορολογικών μέτρων του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Η ομάδα που συγκροτείται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων και της απόδοσης των επιμέρους φορολογικών μέτρων που λαμβάνονται. Η αξιολόγηση των στοιχείων από τις εισπράξεις των εσόδων θα γίνεται σε μηνιαία βάση και τα σχετικά συμπεράσματα θα αξιολογούνται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στην περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις σε ορισμένα μέτρα, τότε θα εντείνονται οι διαδικασίες ως προς την είσπραξη ή θα λαμβάνονται ακόμα και διορθωτικά ή πρόσθετα μέτρα, καθώς σκοπός παραμένει το ύψος των εσόδων που πρέπει να εισπράττονται βάσει του Μεσοπρόθεσμου δεδομένου ότι στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος. Δεν αποκλείεται, όπως σημείωναν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου, να υπάρξουν ακόμα και κυρώσεις έναντι όσων κρίνεται ότι δεν συνδράμουν στην αύξηση των εσόδων.


Πηγή Newsbeast
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο