Ειδήσεις Τεχνολογία

Αποζημίωση - μαμούθ για εργατικό ατύχημα.

Αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν κατασκευάστρια εταιρεία και πολιτικός μηχανικός σε 51χρονο οικοδόμο, επειδή από υπαιτιότητά τους υπέστη αναπηρία κατά 80% και κατέστη ανίκανος προς εργασία για όλη του τη ζωή.

Ο Αρειος Πάγος έκρινε ως αποκλειστικά υπεύθυνους και τους δύο για ατύχημα που υπέστη ο εργαζόμενος τον Μάιο του 2003, όταν έπεσε από ύψος 3,5 μ., επειδή στην οικοδομή δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Συγκεκριμένα, ο οικοδόμος έπεσε στον ακάλυπτο χώρο της διώροφης οικοδομής όπου εργαζόταν στην περιοχή του Αλίμου, τη στιγμή που προσπαθούσε να κατασκευάσει στην πρόσοψη του μπαλκονιού το πρέκι της μπαλκονόπορτας.

Υστερα από χειρουργική επέμβαση και νοσηλεία πέντε μηνών στο ΚΑΤ εξήλθε με αναπηρικό καροτσάκι, καθώς είχε υποστεί ολική παραλυσία και κατέστη ισόβια ανίκανος για κάθε εργασία και με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης.

Από το ΙΚΑ αρχικά έλαβε επίδομα παραπληγικού (μοναδικό εισόδημά του) και στη συνέχεια κρίθηκε από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή ανάπηρος κατά 80%, ισόβια τελείως ανίκανος για κάθε εργασία και έλαβε τελικά σύνταξη 800 ευρώ μηνιαίως.

Το Εργατικό Τμήμα του ΑΠ, επικυρώνοντας απόφαση του Εφετείου Αθηνών, έκρινε (814/2011) ότι ο τραυματισμός του αποτελεί εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, αφού «υπήρξε βίαιο και αιφνίδιο συμβάν γενόμενο κατά την εκτέλεση της εργασίας του, το οποίο οφείλεται σε αμέλεια της μηχανικού και της κατασκευαστικής εταιρείας» και απέρριψε τους ισχυρισμούς των τελευταίων ότι το ατύχημα οφείλεται σε άγνωστο λόγο.

Πηγή Κέρδος.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο