Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Live... αποκρατικοποιήσεις.

Live... αποκρατικοποιήσεις.

Μέσω τηλεόρασης και Διαδικτύου θα πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια πιέζουν την κυβέρνηση να παρουσιάσει άμεσα αποτελέσματα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων για να μην απολέσει τη διαπραγματευτική της ισχύ απέναντι στην τρόικα.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος κατά την ακρόαση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κκ. Ι. Κουκιάδη και Κ. Μητρόπουλου αντίστοιχα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, εξήγησε ότι έως 30 Σεπτεμβρίου 2011 θα πρέπει να έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία από αποκρατικοποιήσεις τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ και έως τα τέλη Δεκεμβρίου 3,7 δισ. ευρώ, προκειμένου η χώρα να διατηρήσει την αξιοπιστία της και τη διαπραγματευτική της θέση.

Περιγράφοντας τη διαδικασία διεξαγωγής των σχετικών διαγωνισμών ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κάθε συμμετέχων θα αποδέχεται και θα μονογράφει το σχέδιο σύμβασης και στη συνέχεια θα καλείται να υποβάλλει την οικονομική του προσφορά. Η όλη διαδικασία θα είναι απλή, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος και επικαλέστηκε την εμπειρία του κ. Μητρόπουλου από την Τουρκία για να δηλώσει ότι οι δημοπρασίες θα γίνουν τηλεοπτικά ή μέσω Διαδικτύου και μάλιστα ως παράδειγμα έφερε το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

«Εάν δεν είμαστε συνεπείς στους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, η αξιοπιστία μας θα καταρρακωθεί και οι επιπτώσεις στη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας θα είναι πάρα πολύ αρνητικές και κανείς δεν ξέρει τι θα πέσει πάνω από τα κεφάλια μας» σημείωσε δραματικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι στις επόμενες 45 ημέρες θα πρέπει το Δημόσιο να προχωρήσει στην παράταση της σύμβασης του Αεροδρομίου «Ε. Βενιζέλος», στην ανανέωση και την παράταση της άδειας τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ, καθώς και τις άδειες για τα κρατικά λαχεία. «Αν καταφέρουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου αντί για 1,7 δισ. ευρώ, να εισπράξουμε 1,71 δισ. ευρώ, θα είναι απίστευτα σημαντικό για την ενίσχυση της διπλωματικής μας θέσης» επέμενε ο κ. Βενιζέλος, αξιολογώντας ως γιγαντιαίο το έργο που έχει να φέρει εις πέρας η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο υπουργός Οικονομικών, τέλος, αποκάλυψε ότι απέστειλε επιστολή στους ομολόγους του των χωρών - μελών της ΕΕ, προκειμένου να πάρουν μέρος στις δημοπρασίες πωλήσεων και να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Μάλιστα, ανάλογη πρόσκληση συμμετοχής απηύθυνε και στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Χίλαρι Κλίντον κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. «Πουλάμε αλλά πρέπει να αγοράσετε. Εάν δεν έρθετε στους διαγωνισμούς πώς θα τηρηθούν οι αρχές του ανταγωνισμού και πώς θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε από κοινού συμφωνήσει;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά το χρηματοδοτικό κενό που θα υπάρξει για τη χώρα μας στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο