Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Ε.Ε.: Αναστολή του αυτόφωρου, των ποινών φυλακίσεων και κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο και το Ι.Κ.Α.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011


«Λάθος μήνυμα, σε λάθος χρόνο τα μέτρα του αυτοφώρου, της φυλάκισης και των κατασχέσεων για τους μικροοφειλέτες της αγορας».

Την αναστολή του άρθρου 3 του Ν. 3943/2011 που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5000 ευρώ, καθώς και του άρθρου 48 του ίδιου νόμου που προβλέπει διώξεις του αστικού κώδικα για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητά η ΕΣΕΕ με σχετικές επιστολές της στο Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, τις οποίες κοινοποίησε και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:

«Οι απειλές αυτοφώρου και φυλάκισης σε 716.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αλλά και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 244.000 οφειλέτες του ΙΚΑ με τη μέθοδο της συντηρητικής κατάσχεσης εμπορευμάτων, όχι μόνο δεν φοβίζει αλλά αντίθετα εξοργίζει την αγανακτισμένη ελληνική κοινωνία.

Η όποια επιβολή μέτρων εγκλεισμού των ελεύθερων επαγγελματιών και κλεισίματος του 57% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφενός  δηλώνει την χρόνια ανικανότητα των εισπρακτικών μηχανισμών αφετέρου, δεν αποτελεί πλέον τιμωρία, αλλά λύτρωση.

Η δεύτερη ευκαιρία πριν την πτώχευση και τα ήπια μέτρα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση πρέπει οπωσδήποτε να επεκταθεί ισόνομα και να συμπεριλάβει όλες τις  μικρότερες επιχειρήσεις που υφίστανται πρώτες τις επιπτώσεις της στάσης πληρωμών των επιχειρήσεων που έχει γίνει δεκτή η υπαγωγή τους στο άρθρο 99.   

Το ελληνικό εμπόριο εδώ και ενάμιση χρόνο φωνάζει ότι η αγορά οδηγείται σε κατάρρευση και λειτουργεί υπό συνθήκες «selective default» ή σε αυστηρή μετάφραση «επιλεκτικής χρεοκοπίας», αφού στο τέλος κάθε μήνα ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας «επιλέγει» ποια από τις υποχρεώσεις του θα πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί.

Η ΕΣΕΕ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει εμπιστοσύνη στην ΜμεΕπιχειρηματικότητα, να τη βοηθήσει να ανακάμψει για να πληρώσει τις οφειλές της και να ανακαλέσει τώρα όλα τα ειπρακτικά μέτρα «διαπόμπευσης», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, και με την ολοκλήρωση του νέου φορολογικού κώδικα».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vak | Ιουλίου 19, 2011 5:14 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ απολύτως να ασταλεί το εν λόγω άρθρο.

Επι προσθέτως θα ήθελα ευθαρσώς να μας πούν οι κ.κ. Βουλευτές που φροντίζουν για το καλό του τόπου τι φόρους πληρώνουν με βάση τη βουλευτική τους αποζημείωση σε σύφκριση με τους επαγγελματίες και μετά να απειλούν με φυλακίσεις !!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο