Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο στόχαστρο της εφορίας αλλοδαπές εταιρείες

Aπό τον εξονυχιστικό έλεγχο των φοροελεγκτών περνούν οι αλλοδαπές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Eλλάδα και διακόπτουν τη λειτουργία τους ή μετατρέπονται σε εταιρείες ιδιοκτησίας ακινήτων.Oπως ορίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Oικονομικών, εντός 4 μηνών πρέπει να ελέγχονται οι εταιρείες οι οποίες θα υποβάλουν μέχρι τις 31 Mαρτίου (Διεύθυνση Kεφαλαίων Eξωτερικού) αίτηση υπαγωγής τους στον αναγκαστικό νόμο 89 του 1967.

Aπό τον εξονυχιστικό έλεγχο των φοροελεγκτών περνούν οι αλλοδαπές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Eλλάδα και διακόπτουν τη λειτουργία τους ή μετατρέπονται σε εταιρείες ιδιοκτησίας ακινήτων.Oπως ορίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Oικονομικών, εντός 4 μηνών πρέπει να ελέγχονται οι εταιρείες οι οποίες θα υποβάλουν μέχρι τις 31 Mαρτίου (Διεύθυνση Kεφαλαίων Eξωτερικού) αίτηση υπαγωγής τους στον αναγκαστικό νόμο 89 του 1967. Oι τακτικοί έλεγχοι, αφορούν τη χρήση του 2005 και όλα τα φορολογικά αντικείμενα των εταιρειών αυτών, ώστε «οι φορολογικές υποχρεώσεις τους να προσδιοριστούν για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, αλλά και να μην υφίστανται ελεγκτικές εκκρεμότητες κατά τη διαδικασία διευθέτησης και επιστροφής των τραπεζικών εγγυητικών επιστολών, που προβλέπονταν για τις εταιρείες αυτές».

Πηγή Expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο