Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για τους χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών του Taxheaven.

Μετά τις συνεχόμενες και σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό τοπίο της χώρας με την ψήφιση νέων νόμων (αρχής γενομένης με την ψήφιση του ν.3842/2010), έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς για το ποιες διατάξεις ισχύουν, ποιες καταργήθηκαν, ποιες προστέθηκαν με τους τελευταίους νόμους κ.λπ.

Η επιστημονική ομάδα του TaxHeaven ακολουθώντας τις φορολογικές εξελίξεις και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που δημιουργούνται από αυτές, εκτός από την άμεση κωδικοποίηση των φορολογικών νόμων προχώρησε στη δημιουργία μιας ακόμη πρωτοποριακής υπηρεσίας για τους συνδρομητές της με στόχο την αποσαφήνιση των σχετικών αλλαγών.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία ο συνδρομητής θα μπορεί να βλέπει με μια ματιά όλες τις αλλαγές που επέφερε ο τελευταίος νόμος στους ήδη κωδικοποιημένους νόμους που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό αρχείο νόμων – αποφάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κωδικοποιημένο νόμο υπάρχει ένα κουμπί με τίτλο «Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο».

Στο παράδειγμα μας ας δούμε με μια ματιά τις αλλαγές που έγιναν στο ν. 2238/1994 μετά την ψήφιση του πρόσφατου ν. 3986/2011.

Από το ηλεκτρονικό αρχείο νόμων – αποφάσεων, πηγαίνουμε στους κωδικοποιημένους νόμους και επιλέγουμε το ν. 2238/1994. Κάτω από τον τίτλο του νόμου υπάρχει η εικόνα – κουμπί με τον με τίτλο «Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο»

Πατώντας το κουμπί αυτό εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα στην οποία εμφανίζονται στο αριστερό μέρος της οι αλλαγές που έγιναν με τον τελευταίο νόμο στα άρθρα του ν. 2238/1994.

Πατώντας το άρθρο 8 για παράδειγμα, βλέπουμε τις αλλαγές που επήλθαν στις παραγράφους του άρθρου αυτού.

Ανοίγοντας την παράγραφο 7 βλέπουμε την προϊσχύουσα μορφή της  στο αριστερό μέρος και την ισχύουσα μορφή στο δεξιό μέρος. Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί φαίνονται πολύ εύκολα μιας και στην προϊσχύουσα μορφή είναι μαρκαρισμένες με κόκκινο χρώμα και στην ισχύουσα μορφή είναι μαρκαρισμένες με πράσινο χρώμα.

Ανοίγοντας το άρθρο 9 και συγκεκριμένα την παράγραφο 2, βλέπουμε τις αλλαγές που επήλθαν σ' αυτή την παράγραφο.


Κλείνοντας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στις περιπτώσεις που αντικαθίστανται από τους νόμους ολόκληρα κείμενα (εδάφια ή παράγραφοι) τα οποία εμπεριέχουν σε μεγάλο ποσοστό ίδιες λέξεις και φράσεις με το προϊσχύον κείμενο, η σύγκριση εμφανίζει μόνο τις λέξεις που αλλάζουν και όχι ολόκληρο το εδάφιο ή την παράγραφο.Για την TaxHeaven

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MXalit | Ιουλίου 18, 2011 12:18 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά, Εξαιρετική δουλειά!
image description PMVOLOS | Ιουλίου 18, 2011 1:30 μ.μ. | Reply
ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
image description KOTSMOUT | Ιουλίου 18, 2011 3:05 μ.μ. | Reply
Αψογο. Ευχαριστούμε
image description dhatzi | Ιουλίου 18, 2011 10:31 μ.μ. | Reply
Πολλά συγχαρητήρια Κωνσταντίνε (Gus and / or Karolos) και λοιποί φίλοι συντελεστές αυτής της εργασίας ! Φοβερή δουλειά και τέλεια παρουσίαση! Να είστε καλά!
image description XRISA R | Ιουλίου 18, 2011 11:16 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
image description XRISA R | Ιουλίου 18, 2011 11:20 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
image description kallikratis | Ιουλίου 19, 2011 12:32 π.μ. | Reply
Συγχαρητήρια, πολύ ποιοτική δουλειά, ένα σημαντικό εργαλείο-βοήθημα
στο πλευρό των λογιστών-φοροτεχνικών.
image description scarmar | Ιουλίου 19, 2011 4:13 μ.μ. | Reply
Ειστε πολυ μεθοδικοι.Μπραβο σας
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο