Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τραπεζικούς φόρους προβλέπεται να αποφασίσει η ευρωζώνη για να βοηθήσει την Ελλάδα

Δημοσίευμα της Die Welt.

Τη θέσπιση τραπεζικών φόρων  εξετάζουν οι κυβερνήσεις 17 χωρών της ζώνης του ευρώ ώστε να συμβάλλουν στον ιδιωτικό τομέα που θα βοηθήσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Οι εν λόγω φόροι αφορούν ακόμη και τράπεζες που «δεν εμπλέκονται άμεσα με την Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, όπως μεταδίδει και το γαλλικό πρακτορείο, ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας θα έπρεπε «να συμβάλλει σε αγορά ελληνικών ομολόγων».

Ωστόσο, και ενώ αναμένεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με στόχο να ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο ενισχύσεων για την Αθήνα, μέλη του ΔΝΤ με σημαντική επιρροή δεν επιθυμούν να προσυπογράψουν τη λήψη νέων μέτρων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Η Die Welt σημειώνει ότι η Γερμανία από το φθινόπωρο θα επιβάλλει τη μείωση φόρου επί των κερδών των τραπεζών της ώστε να δημιουργηθεί ταμείο που θα υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας σε κάθε επόμενη κρίση.

Από τους συγκεκριμένους φόρους προβλέπεται να συγκεντρώνονται περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, μες στόχο να συγκεντρωθεί αποθεματικό 70 δισ. ευρώ που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περίπτωση απειλής πτώχευσης μίας χώρας.


Πηγή Newsbeast
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Panagiotis_thess | Ιουλίου 19, 2011 12:57 π.μ. | Reply
σε περίπτωση που πτωχεύσει ο λαός δεν προβλέπεται τίποτα ??? γιατί αν δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ο λαός στην Ελλάδα έχει πτωχεύσει, και επακόλουθο είναι να πτωχεύσει και το αδηφάγο κράτος, που όσο και να το ταίζουμε δεν χορταίνει. Τώρα που ο λαός δεν έχει μία, τι προβλέπεται? που είναι η ανάπτυξη? θέλουμε δουλειά και όχι δανεικά. Ντροπή να είμαστε οι ζητιάνοι της Ευρώπης, λόγω της αποτυχημένης σκόπιμης πολιτικής των δύο κομάτων.
image description DKALOKERINOS | Ιουλίου 19, 2011 8:23 π.μ. | Reply
ΕΑΝ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΘΕΙ; ΕΑΝ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ;;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο