Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καυτό φθινόπωρο για τους φορολογούμενους.

Ένα σημείωμα κάθε μήνα θα αποστέλλει πλέον η εφορία.

Καυτό φθινόπωρο για τους φορολογούμενους.

Ένα σημείωμα κάθε μήνα θα αποστέλλει πλέον η εφορία.

Ένα ειδοποιητήριο τον μήνα θα λαμβάνουν κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους για την πληρωμή κάποιου από τους φόρους, τις ειδικές εισφορές και τα νέα τέλη που προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος. Από τον Αύγουστο η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα ταχυδρομεί σε όλους τους φορολογούμενους τα σχετικά ειδοποιητήρια. Την ίδια στιγμή, τα λογιστήρια των επιχειρήσεων θα παρακρατούν από τους υπαλλήλους περισσότερους φόρους λόγω της αλλαγής στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Ειδικότερα:

Στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει, εφ' όσον είναι έτοιμη, η ΓΓΠΣ την αποστολή των σημειωμάτων για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2010, θα πρέπει να εντοπίσουν τους υπόχρεους προκειμένου να υπολογιστεί η εισφορά και εν συνεχεία να τους αποσταλούν τα ειδοποιητήρια.

Σημειώνεται ότι για φορολογούμενους με εισοδήματα από 12.000 μέχρι 20.000 ευρώ η εισφορά κυμαίνεται από 121 έως και 200 ευρώ. Oσοι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ θα πληρώσουν από 408 έως και 1.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά από 1.500 έως 3.000 ευρώ. Οι έχοντες εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 θα πληρώσουν ποσά άνω των 4.000 ευρώ.

Την ίδια περίοδο, όπως αναφέρεται σε άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα αναζητούν τους επιτηδευματίες προκειμένου να τους στείλουν ένα ακόμα ειδοποιητήριο. Το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ θα καταβάλουν περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Το τέλος θα πληρώσουν και όσοι το 2010 ήταν σε αδράνεια, δηλαδή δεν είχαν καθόλου εισοδήματα, οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ που παρέχουν εξαρτημένη εργασία σε έναν εργοδότη και αμείβονται με «μπλοκάκι», καθώς και οι μισθωτοί που μπορεί να απασχολούνται και σε μια δεύτερη δουλειά και αμείβονται με το μπλοκάκι. Εξαιρούνται μόνο οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη άσκησης επαγγέλματος, όσοι βρίσκονται μέχρι και 3 έτη πριν από τη συνταξιοδότησή τους, εφ' όσον είναι πάνω από 62 ετών και οι κάτοικοι χωριών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων και νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Τον Σεπτέμβριο υπολογίζεται η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς από ιδιοκτήτες Ι. Χ. άνω των 1.929 κ. εκ. και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, κατόχους σκαφών αναψυχής (με εξαίρεση όσους έχουν σκάφη ανοιχτού τύπου μήκους μέχρι 6 μέτρων) καθώς και ιδιοκτητών δεξαμενών κολύμβησης. Τα προσδοκώμενα έσοδα εκτιμώνται σε 150 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 και αν προλάβει η ΓΓΠΣ, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο ΦΑΠ για το 2011 θα υπολογιστεί με το μειωμένο αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ.

Τα ραβασάκια της περαίωσης θα αποσταλούν εντός του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, θα αποσταλούν στις μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 20 εκατ. και μέχρι 40 εκατ. ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες με ακίνητη περιουσία άνω των 400.00 ευρώ.

Σε όλους τους κατόχους οχημάτων θα αποσταλούν το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011 τα νέα αυξημένα έως και 12,5% τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012.


Πηγή Newsbeast
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description trapezokomos | Ιουλίου 19, 2011 1:04 μ.μ. | Reply
πρόταση για το υπουργείο...να βγάλει και πακέτα προσφορας(ή κουπόνια) .στα 3 σημειώματα που πληρώνονται δώρο το επόμενο...επίσης προτείνω και μια έκτακτη εισφορά για την έκτακτη εισφορά...δλδ παράδειγμα...σου ήρθαν 3 σημειωματα συνολικης οφειλής 2000 ευρώ?τα πλήρωσες?εαν ναι τότε extra εκτακτη εσφορα 50% στο ποσό που πλήρωσες...και δεν θα ηταν ασχημο το ποσο αυτο να μπει στο πόθεν εσχες...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο