Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες ρύθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων Οφειλών.

Νέες ρύθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων Οφειλών.

Νέα ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από το συνολικό ποσό των 41 δισ. ευρώ που ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη 900.000 πολιτών.


Το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που δίνει ο φορολογικός νόμος στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες να υπαχθούν σε πρόγραμμα ρύθμιση εξόφλησης χρεών, εξέδωσε απόφαση με την οποία δίνει νέα ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες να ενταχθούν στην υφιστάμενη ρύθμιση. Αυτό μπορεί να το πράξουν ακόμη και στην περίπτωση  που αγνόησαν τη ρύθμιση, η οποία ισχύει  από τις 29 Οκτωβρίου 2010 .

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, οι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες, εφόσον ζητήσουν να υπαχθούν σε πρόγραμμα εξόφλησης των χρεών, μπορούν να το πράξουν καταβάλλοντας το οφειλόμενο ποσό σε δόσεις αντί για εφάπαξ. Οι δόσεις θα είναι επιβαρυμένες με προσαύξηση 1% ανά μήνα.

Σχετική απόφαση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο