Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξει νέα περαίωση». - «Φορολογικό πιστοποιητικό και σε παρελθούσες ανέλεγκτες χρήσεις.»

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών

"Επίσης είπαμε πως θα οργανώσουμε τους γρήγορους ελέγχους για όσους δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση φυσικά και νομικά πρόσωπα και αξιοποιούμε τους λογιστές και ορκωτούς ελεγκτές μέσω του φορολογικού πιστοποιητικού. Το δε φορολογικό πιστοποιητικό θέλουμε τώρα να το επεκτείνουμε και σε παρελθούσες ανέλεγκτες χρήσεις ώστε να τραβήξουμε μια γραμμή και να προχωρήσουμε στο μέλλον χωρίς να έχουμε συνεχώς το βάρος των φορολογικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος και θα υπάρξουν και άλλα προγεφυρώματα καθ’ οδόν προς το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα επεξεργαστούμε και επεξεργαζόμαστε ήδη και την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση και η μεγάλη επιτροπή, η Εθνική Επιτροπή και η Ομάδα Εργασίας.

Είναι το πρώτο θέμα, είναι υπαρξιακού χαρακτήρα θέμα να πετύχουμε τους στόχους μας σε σχέση με τα έσοδα. Τους στόχους σε σχέση με τις δαπάνες θα τους πετύχουμε με πολιτικά και διοικητικά μέτρα, διότι αυτό εξαρτάται κυρίως από την εσωτερική λειτουργία της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης.

Εκεί θα πετύχουμε τους στόχους μας διότι αυτό επιβάλλεται και θα επιβληθεί με το νόμο, με διοικητική πράξη με πολιτική απόφαση. Για τα έσοδα χρειάζεται η συμμετοχή των πολιτών, η κατανόηση και βεβαίως η συνεισφορά.

Μ. Χριστοδούλου (Ισοτιμία): Να ρωτήσω αν είστε ανοιχτοί σε μια νέα περαίωση και αν θα υπάρξουν αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων;

Ευ. Βενιζέλος: Δεν θα κάνουμε νέα περαίωση αυτόματη όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Θα εφαρμοστούν μηχανισμοί γρήγορου και ει δυνατόν αυτοματοποιημένου ελέγχου χωρίς τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα, αλλά θα πρόκειται για ελέγχους. Διότι υπάρχουν στοιχεία διασταύρωσης και έχει τεράστιες δυνατότητες το ΚΕΠΥΟ.

Δεν θα αλλάξει σε τίποτα το χρονοδιάγραμμα των αριθμητικών στόχων που έχουμε, δηλαδή είχαμε μέχρι τέλος Ιουνίου στόχο 400 εκατομμύρια. Για την ακρίβεια 390 εκατομμύρια. Συγκεντρώσαμε 392. Έχουμε στόχο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να προσθέσουμε άλλο 1.300 και να είναι 1.700. Θα επιχειρήσουμε να είναι 1.750 όχι λιγότερο. Δεν θα μεταβληθούν οι στόχοι αυτοί. Λέω θα επιδιώξουμε να πάμε λίγο παραπάνω."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΗΛΙΑΣ ΜΠ. | Ιουλίου 13, 2011 1:44 μ.μ. | Reply
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο