Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βενιζέλος: Δεν μας τρομάζει η επιλεκτική χρεωκοπία.

Έτοιμη να δώσει και «εγγυήσεις» η κυβέρνηση για το νέο δάνειο.

Βενιζέλος: Δεν μας τρομάζει η επιλεκτική χρεωκοπία.

 Έτοιμη να δώσει και «εγγυήσεις» η κυβέρνηση για το νέο δάνειο.
 
Ο όρος, που όλοι στην Ευρώπη ξόρκιζαν τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι έχει πέσει πλέον στο τραπέζι και εξετάζεται σοβαρά.

Ο λόγος για την επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία – σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – τρομάζει χωρίς λόγο. «Δεν είναι η πραγματική χρεοκοπία», υπογράμμισε ο υπουργός Oικονομικών, αποδίδοντας τον όρο σε αξιολόγηση των τριών γνωστών οίκων, ανάλογα με το σχέδιο, που τελικά θα προκριθεί για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πακέτο βοήθειας, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να παράσχει εμπράγματες εγγυήσεις προκειμένου να πετύχει ευνοϊκότερους όρους δανειοδότησης.

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν, πάση θυσία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και προγραμματίζεται η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Όπως εξήγησε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος «τα θέματα αυτά θα εξετάσει ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται 36 σενάρια για τη συμμετοχή των ιδιωτών με στόχο την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, η οποία θα έχει παραδώσει πόρισμα έως το τέλος του μήνα».

Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο για καθυστέρηση των ευρω-αποφάσεων, σε σύγκριση με τις απαιτήσεις των αγορών, στις οποίες και επιτέθηκε, λέγοντας ότι χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να επιτίθενται στο ευρώ.


Πηγή Newsbeast
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Ιουλίου 14, 2011 11:26 π.μ. | Reply
ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ??
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο