Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκολύνσεις για τους μεγαλοοφειλέτες.

Στόχος η ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Νέα ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Οικονομικών η οποία θα παρέχει διευκολύνσεις στους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο.

Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους οφειλέτες που δεν είχαν υπαχθεί από την αρχή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα να το κάνουν τώρα χωρίς να χρειασθεί να καταβάλουν όλες τις δόσεις που δεν έχουν καταβάλει από την έναρξή της.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ενεργοποιήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού τα οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασαν υστέρηση που υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ενεργοποιήσουν την ρύθμιση χωρίς να καταβάλουν και τις 8 δόσεις παρά μόνο μία αλλά θα μειώνεται ο συνολικός αριθμός των δόσεων εξόφλησης του χρέους τους από 45 σε 37.

Στο υπουργείο εκτιμούν ότι οι κινήσεις αυτές σε συνδυασμό με τα φορολογικά μέτρα που προβλέπονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα καλύψουν έως το τέλος του έτους την υστέρηση που παρουσιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού και ότι θα εκπληρωθούν οι στόχοι του για τη μείωση του ελλείμματος.


Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο