Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση των δηλώσεων (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
ΑΝ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94
Ιουλιανού 42-46,10 434, Αθήνα, Τηλ.: 210 82 53 445, Fax: 210 82 53 446, e-mail: [email protected], web site: www.pofee.gr

ΑΘΗΝΑ 12-07-2011

Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 036

Προς τον Γεν. Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ

Κοινοποίηση:

-Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών Κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
-Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
-Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
-Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΔΙΟΜΗΔΗ ΣΠΙΝΕΛΛΗ

Θέμα: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ- ΝΕΑ παράταση της προθεσμίας για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της αποστολή δηλώσεων μέσω Taxis για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Οικον. Έτους 2011

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια του εγγράφου μας με Αρ. Πρωτ. Εξερχ. 035/24-06-2011, το οποίο και ικανοποιήθηκε μερικώς ζητούμε εκ νέου:

1. Να δοθεί νέα παράταση μέχρι 31/07/2011 για την ομαλή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αποστολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

2. Οι Δ.Ο.Υ. να μην παραλαμβάνουν χειρόγραφες δηλώσεις πλην εξαιρετικών περιπτώσεων όπου καθίσταται αδύνατη η παραλαβή κλειδάριθμου (κάτοικοι εξωτερικού) ή δεν υπάρχει προηγούμενο εκκαθαριστικό (χάθηκε) για την αποστολή - με το νέο σύστημα - μέσω πιστοποιημένων, στην ΓΓΠΣ, Λογιστικών Γραφείων. Η χειρόγραφη υποβολή αποτελεί «παραπέτασμα καπνού» για όσους ασκούν και το επάγγλεμα του Λογιστή παράνομα.

Η παράταση προθεσμιών πρέπει να ανακοινωθεί σύντομα καθώς η «υπό πίεση» συμπλήρωση δηλώσεων το μόνο που επιφέρει είναι λάθη ή παραλήψεις.

Δυστυχώς η πρώτη εφαρμογή του μέτρου με τα αρχικά προβλήματα εφαρμογής καθιστούν την προσπάθειά μας δύσκολη.

Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τεράστια και υπεύθυνη προσπάθεια που αναλάβαμε αν μας δοθούν ακόμη 15 ημέρες ώστε να δουλέψουμε σωστά και υπεύθυνα έναντι των φορολογούμενων και του Δημοσίου.

Κε Γενικέ,

Η κάθε πρώτη εφαρμογή μιας ριζικής αλλαγής δεδομένων απαιτεί χρονική διάρκεια προσαρμογής.

Η συνεισφορά του Κλάδου δεν μπορεί να αποτιμηθεί και είναι άδικο να τα μετράμε όλα με τα χρήματα που οφελήθηκε το Δημόσιο καθώς πάρα πολλοί θυσίασαν κάποια πράγματα πολύ πιο πάνω από χρήμα και χρόνο.
 
Διεκδικούμε το δικαίωμα να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και αυτό απαιτεί την στήριξη από την πλευρά σας. Διατελούμε με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος   
Πανίδης Αβραάμ   

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο