Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλάζει η φορολογία σε επιχειρήσεις-επαγγελματίες.

Με στόχο την αύξηση των εσόδων αναμένεται πρόταση από ειδική ομαδα εργασίας.

Αλλάζει η φορολογία σε επιχειρήσεις-επαγγελματίες.

Με στόχο την αύξηση των εσόδων αναμένεται πρόταση από ειδική ομαδα εργασίας.

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των εµπορικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και των ελεύθερων επαγγελµατιών µε στόχο την αύξηση των εσόδων από τη φορολογία εισοδήµατος. Οµάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονοµικών µε αντικείµενο την εφαρµογή της νέας φορολογικής νοµοθεσίας έχει αναλάβει να παραδώσει το επόµενο διάστηµα πρόταση για τον νέο τρόπο φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων και µελέτη για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήµατος.

Σύµφωνα µε παράγοντα του υπουργείου Οικονοµικών, οι αλλαγές σχετίζονται µε τον τρόπο υπολογισµού των καθαρών κερδών, µε την αναπροσαρµογή των µοναδικών συντελεστών καθαρού κέρδους και µε τις εκπίπτουσες δαπάνες. Ολα αυτά θα συνδυαστούν µε την επικείµενη κατάργηση του ΚΒΣ που έχει προαναγγελθεί και ήδη οι αρµόδιες επιτροπές συσκέπτονται για να παραδώσουν στον υπουργό Οικονοµικών κ. Ευ. Βενιζέλο τις τελικές προτάσεις τους.

Η αύξηση της φορολογίας εισοδήµατος αναµένεται να προκύψει και από τη σύγκριση των εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων των οικονοµικών ετών 2010 και 2011, ενώ διερευνάται η υποβολή πρότασης ακόµη και για αλλαγή της µεθόδου εκκαθάρισης.

Στο 4ο επικαιροποιηµένο µνηµόνιο υπάρχει σαφής αναφορά για αλλαγές στη φορολογία. Ειδικότερα αναφέρει: «Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει µέτρα απλοποίησης του φορολογικού συστήµατος, τη διεύρυνση των φορολογικών βάσεων και τη µείωση των φορολογικών συντελεστών µε τρόπο δηµοσιονοµικά ουδέτερο. Τα µέτρα αυτά αφορούν τον φόρο εισοδήµατος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και τον ΦΠΑ ». Τα µέτρα αναµένεται να έχουν θεσµοθετηθεί ως το τέλος Σεπτεµβρίου.

Εκτός όµως από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήµατος, εξετάζονται νέα µέτρα αναγκαστικής είσπραξης των ληξιπρόθεσµων οφειλών για οφειλέτες µε ακίνητη περιουσία σε νησιά (π.χ. Ρόδος), για κατασκευαστικές εταιρείες, αναδόχους έργων από τον ΟΣΚ, προµηθευτές σουπερµάρκετ κ.ά.

Επίσης, µέσα στον Ιούλιο θα υπάρξει ανάλυση, καταγραφή και παρουσίαση της αρχής της ανοιχτής αγοράς για την εφαρµογή κανόνων, µεθόδων και κριτηρίων που έχουν στόχο να βοηθήσουν τις Αρχές, όπως και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, να κάνουν αποδεκτές ή να απορρίψουν συναλλαγές που δεν πληρούν τους κανόνες αυτούς για περιπτώσεις ενδοοµιλικών τιµολογήσεων. Με αυτόν τον τρόπο εκτιµούν στο υπουργείο Οικονοµικών ότι θα µπει οριστικό τέλος σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής που καλύπτονταν από ενδιάµεσες συναλλαγές µεταξύ επιχειρήσεων που είχαν έδρα σε διαφορετικές χώρες.
Οσον αφορά την οµάδα εργασίας που έχει αναλάβει τον εντοπισµό φορολογουµένων φυσικών προσώπων µε µεγάλη ακίνητη περιουσία και επαγγελµατιών µε υψηλά εισοδήµατα, η ειδική οµάδα εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονοµικών έχει προχωρήσει στην κατάρτιση λίστας υπογεγραµµένης από τον πρώην υπουργό Οικονοµικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται ει δοποιητήρια σε πολίτες να προσέλθουν στην Εφορία για έλεγχο. Ηδη από τις 15 Ιουνίου 2011 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου 1.700 φυσικών προσώπων για µη δήλωση εισοδήµατος από πώληση ακινήτων. Παράλληλα, το Σ∆ΟΕ περιµένει να ικανοποιηθεί αίτηµά του που έχει σταλεί σε πιστωτικά ιδρύµατα για το άνοιγµα λογαριασµών 150 φυσικών προσώπων µε µεγάλη ακίνητη περιουσία τα οποία έχουν χαρακτηριστικά υψηλού ρίσκου για φοροδιαφυγή.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο