Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφορία: Έρχεται νέου τύπου περαίωση.

Σε αυτοματοποιημένους ελέγχους προχωρά η εφορία σε όσους δεν μπήκαν στην περαίωση.

Εφορία: Έρχεται νέου τύπου περαίωση.

Σε αυτοματοποιημένους ελέγχους προχωρά η εφορία σε όσους δεν μπήκαν στην περαίωση.

Έρχεται νέου τύπου περαίωση για όσους εξαιρέθηκαν ή δεν μπήκαν στην αρχική ρύθμιση του 2010.Έτσι σε αυτοματοποιημένους ελέγχους προχωρά η εφορία σε όσους δεν μπήκαν στην περαίωση καθώς βάσει του σχετικού νόμου εξαιρέθηκαν επειδή κατείχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών για τις εταιρείες

Όπως αποφασίστηκε, για όσους δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση του 2010 επειδή κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ανά άτομο ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών άνω των 20 εκατ. ευρώ για τις εταιρίες, θα εφαρμοστεί ταχεία διαδικασία ελέγχου των ανέλεγκτων χρήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί σχεδόν στο σύνολό της, με αυτοματοποιημένο τρόπο με τη βοήθεια των συστημάτων και των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων από τις οποίες θα προκύψουν και τα οφειλόμενα ποσά ανά χρήση.

Επίσης θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσους είχαν τη δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση αλλά δεν το έκαναν.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου είχε συνάντηση με τους διευθυντές των Δ.Ο.Υ και των τελωνείων Αττικής παρουσία του γενικού γραμματέα Γιάννη Καπελέρη.

Ο υπουργός όρισε τρεις προτεραιότητες : την αύξηση των δημόσιων εσόδων, την ενεργή συμμετοχή των στελεχών της φορολογικής αρχής στην προετοιμασία του φορολογικού νόμου του φθινοπώρου και την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ κράτους και φορολογούμενου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο