Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μπαίνει «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις κοινωνικών φορέων.

Μπαίνει «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις κοινωνικών φορέων.

«Μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις προς τα Νομικά Πρόσωπα μελετά το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του αρμόδιου υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αγγελου Κολοκοτρώνη για τις «υψηλές επιχορηγήσεις σε κοινωνικούς φορείς όπως η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και ο ΣΕΒ».

«Στα πλαίσια της περιστολής των δαπανών του Δημοσίου, εξετάζεται η δυνατότητα περικοπής των κάθε είδους επιχορηγήσεων σε Νομικά Πρόσωπα, με στόχο την ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού» αναφέρει στο έγγραφο του ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικά για τις επιχορηγήσεις σε κοινωνικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ ΑΔΕΔΥ, κλπ), ο κ. Βενιζέλος απαντά, κατά το μέρος που αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, ότι βάσει προγραμματικής συμφωνίας του 2004, η οποία κυρώθηκε με το Ν. 3345/2005, η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τους αναφερόμενους στην προγραμματική συμφωνία σκοπούς.

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επιχορηγείται από πιστώσεις που εγγράφονται κατ΄ έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη του συνόλου των υποχρεώσεων του, χωρίς να εξειδικεύεται το μέρος που αφορά τη χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας.

Πηγή Newsbeast
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο