Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σκέψεις για υπολογισμό του ΦΜΑΠ με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ οι αντικειμενικές τιμές και τα αφορολόγητα όρια του 2005 (όχι οι νέες τιμές που ισχύουν από 1-1-2006) και να υπάρξει μία αύξηση στο φόρο που προκύπτει για τους υπόχρεους ΦΜΑΠ, η οποία θα είναι μικρότερη από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.....

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ οι αντικειμενικές τιμές και τα αφορολόγητα όρια του 2005 (όχι οι νέες τιμές που ισχύουν από 1-1-2006) και να υπάρξει μία αύξηση στο φόρο που προκύπτει για τους υπόχρεους ΦΜΑΠ, η οποία θα είναι μικρότερη από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επισημαίνοντας επίσης τα εξής:

Πρόκειται για ένα προσανατολισμό, ο οποίος είναι σύμφωνος με το πλαίσιο της πρότασης που έχει κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σχετικά με το ΦΜΑΠ, για να αποφευχθούν οι παρενέργειες από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι στο ΦΜΑΠ θα υπάγονται μόνο όσοι ιδιοκτήτες υπάγονταν και πέρυσι και δεν θα προστεθούν νέοι λόγω της αύξησης των αντικειμενικών τιμών. Επιπλέον, θα διευκολυνθούν οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες στην υποβολή των δηλώσεων ΦΜΑΠ. Οι τελικές λεπτομέρειες της απόφασης της Κυβέρνησης θα ανακοινωθούν σε σύντομο διάστημα.

Πηγή Ναυτεμπορική




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο