Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καμία μείωση στις συντάξεις με το θεσμό των κατώτατων ορίων

7 Ιούλιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο αλλά και τη δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι καμία μείωση δεν επέρχεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο αλλά ούτε με οποιοδήποτε άλλο νόμο στις συντάξεις του ΟΓΑ και στα κατώτερα όρια των άλλων ταμείων.

Επίσης, αναφέρει ότι: "Η μόνη αλλαγή που γίνεται είναι αυτή που στοχεύει να βάλει τέλος στην καταστρατήγηση του νομοθετικού πλαισίου το οποίο ισχύει για τους μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα. Θεσμοθετούνται αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία αποδεικνύεται η μόνιμη διαμονή. Έτσι δεν μπορούν να παίρνουν χωρίς πολλές φορές να έχουν ασφαλιστεί καθόλου, συντάξεις από τη χώρα μας κάτοικοι γειτονικών χωρών οι οποίοι απλά έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η μείωση της κρατικής δαπάνης για τις συντάξεις του ΟΓΑ είναι αποτέλεσμα της ωρίμανσης του συστήματος ασφάλισης που οδηγεί με βάση τον ιδρυτικό νόμο του 1997 σε αύξηση του ανταποδοτικού ποσού σταδιακά (που προκύπτει από τις εισφορές) αντί του προνοιακού που εφαρμόζεται κυρίως για τους παλιούς συνταξιούχους του ΟΓΑ. Επομένως επαναλαμβάνουμε ότι καμία μείωση δεν επέρχεται στις συντάξεις του ΟΓΑ και των άλλων Ταμείων με το θεσμό των κατώτατων ορίων".





Πηγή: www.express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης