Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση ενός μηνός για τη δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων

Tην παράταση της προθεσμίας δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων εταιριών για τη δωδεκάμηνη περίοδο του 2005 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2006, αποφάσισε το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 120 εισηγμένες εταιρίες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στη δημοσίευση των στοιχείων τους στο ορισμένο διάστημα (έως τις 28 Φεβρουαρίου), που ως γεγονός θα υποχρέωνε την Ε.Κ. βάσει του Κανονιστικού Πλαισίου να τις θέσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης...

Tην παράταση της προθεσμίας δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων εταιριών για τη δωδεκάμηνη περίοδο του 2005 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2006, αποφάσισε το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 120 εισηγμένες εταιρίες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στη δημοσίευση των στοιχείων τους στο ορισμένο διάστημα (έως τις 28 Φεβρουαρίου), που ως γεγονός θα υποχρέωνε την Ε.Κ. βάσει του Κανονιστικού Πλαισίου να τις θέσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης.
Σημειώνεται πως η παράταση χορηγήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα της Eνωσης Εισηγμένων Εταιριών και την γνώμη της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2005.

Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε επίσης την τροποποίηση της απόφασης 5/204/2000 αναφορικά με το περιεχόμενο του Ετήσιου Δελτίου ώστε να είναι συμβατό με τις οικονομικές καταστάσεις που θα δημοσιεύουν στο εξής οι εισηγμένες εταιρίες βάσει των αρχών των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Επίσης κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το δ.σ. της Ε.Κ. αποφάσισε:


Τη μερική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ, που αφορά την επενδυτική υπηρεσία της αναδοχής, διότι η εταιρία έχει υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις διατάξεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στη ΔΡΑΞ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 15.000 ευρώ στην ΑΧΟΝ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 50.000 ευρώ στη ΡΟΛΑΝΤ ΜΠΕΡΓΚΕΡ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΛΔΕ για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

Την επιβολή προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κουτήφαρη διότι παρείχε παρανόμως την επενδυτική υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Αντύπα, μέτοχο της εταιρίας ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΑΕΛΔΕ, διότι παρείχε παρανόμως την επενδυτική υπηρεσία διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Τον διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ.

Πηγή Expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο