Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων εξήγγειλε o E. Βενιζέλος

Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση προληπτικούς ελέγχους

Εντατικούς ελέγχους για την άμεση και αποτελεσματική πάταξη του παραεμπορίου και κύρια του λαθρεμπορίου στον τομέα των ενεργειακών προϊόντων έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για τα ενεργειακά προϊόντα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι «οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό, ιδίως μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αποσκοπώντας στην εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων, στην καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, στη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, στην ομαλή λειτουργία της αγοράς καυσίμων και στην προστασία των καταναλωτών».


Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού στους ελέγχους για τα ενεργειακά προϊόντα, έδωσε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ζητούσε διευκρινίσεις για εγκύκλιο που εκδόθηκε πρόσφατα με αντικείμενο τη διεξαγωγή ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Υπουργείων και των Περιφερειών.

Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει τον βουλευτή ότι τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση προληπτικούς ελέγχους στην παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση των ενεργειακών προϊόντων, καθώς και δειγματοληπτικούς ελέγχους για τυχόν νοθεία καυσίμων.

Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 30.4.2011 πραγματοποιήθηκαν 2.334 έλεγχοι σε πρατήρια και βυτιοφόρα οχήματα, εντοπίστηκαν 383 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 5.498 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, υλοποιήθηκαν δύο επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων από και προς τη Βουλγαρία αλλά και επιχειρήσεις ελέγχου φορτηγών διεθνών μεταφορών σε κομβικά σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας και πλησίον αυτών.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην εγκύκλιο για τους ελέγχους στη Βόρεια Ελλάδα, διευκρινίζει ότι έχουν δοθεί σαφείς και αναλυτικές οδηγίες στα τελωνεία της χώρας για τους απαιτούμενους ελέγχους. Πληροφορεί δε τον βουλευτή ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολές για «πιο σύγχρονες, απλές και επινοητικές μεθόδους εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, με στόχο να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα».

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο