Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρώτη η Ελλάδα στην Ε.Ε. στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων

Πρωταθλήτρια στην περιστολή του εργατικού κόστους και στη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα αναδεικνύεται η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι μισθοί στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση, στο πρώτο τρίμηνο, στην Ελλάδα όμως υποχώρησαν κατά 6,8% (συνολικό εργατικό κόστος). Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι:

- Το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 6,2% και το μη μισθολογικό (επιδόματα κ.ά.) κατά 9,3%, έναντι αύξησης 2,6% και 2,3% στην ευρωζώνη αντίστοιχα (2,7% και 2,6% στην Ε.Ε. των 27).

- Οι μισθοί των Γάλλων και των Γερμανών αυξήθηκαν κατά 3,8% και 2,9% αντίστοιχα, κατά την ίδια περίοδο, ενώ το ρεκόρ της αύξησης μισθών κατέχουν η Βουλγαρία (7,8%), η Ουγγαρία (5,6%) και η Ρουμανία (4,5%).

- Σε επίπεδο κλάδων, η Ελλάδα παρουσιάζει μειώσεις αποδοχών 6,1% στη βιομηχανία, 1,8% στις κατασκευές και 6,7% στο εμπόριο και στις υπηρεσίες, ενώ η μείωση του μη μισθολογικού κόστους είναι αντίστοιχα 9,9%, 0,4% και 9,3%.

- Εκτός από την Ελλάδα, και η Ιρλανδία ανήκει στις χώρες όπου οι μισθοί μειώθηκαν (κατά 2,2%).
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ online
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο