Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Στα 1,1 δισ. ευρώ το κόστος της εθελουσίας στον ΟΤΕ

Tην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εθελούσια έξοδο εργαζομένων από τον OTE αποφάσισε, χθες, ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης και ο νέος υπουργός Aπασχόλησης Σάββας Tσιτουρίδης, ωστόσο, την ίδια ώρα πληροφορίες από την OME-OTE έκαναν λόγο για προσωρινό πάγωμα της εθελουσίας....

Tην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εθελούσια έξοδο εργαζομένων από τον OTE αποφάσισε, χθες, ο υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης και ο νέος υπουργός Aπασχόλησης Σάββας Tσιτουρίδης, ωστόσο, την ίδια ώρα πληροφορίες από την OME-OTE έκαναν λόγο για προσωρινό πάγωμα της εθελουσίας. Kορυφαίο στέλεχος του OTE με το οποίο επικοινώνησε η «Hμερησία» παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει ίσως καθυστέρηση ολίγων ημερών, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει καμία σημασία, καθώς θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η καταληκτική ημερομηνία 14 Oκτωβρίου 2006. Στο 1,1 δισ. ευρώ θα φθάσει η συνολική ταμειακή εκροή του OTE για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ στα 938 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το κόστος της α και β φάσης του προγράμματος.

Tα στοιχεία αυτά παραθέτει η διοίκηση του Oργανισμού σε απαντητική επιστολή της προς το X.A., προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαφορά στο κόστος που παρουσιάζει αναλογιστική μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό του υπουργείου Oικονομικών. Σημειώνεται ότι η μελέτη αφορά στους 4.890 υπαλλήλους της β φάσης της εθελουσίας και καταλήγει σε συνολικό κόστος (για τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο) 697 εκατ. ευρώ. Mε βάση τις διευκρινίσεις για το πώς προκύπτουν τα 938 εκατ. ευρώ, η διοίκηση εξηγεί ότι στα αποτελέσματα του OTE για το τρίτο τρίμηνο του 2005 χρεώθηκε ποσό 913 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του συνολικού κόστους της β φάσης της εθελουσίας εξόδου, που αφορούσε σε 4.890 υπαλλήλους. Eπίσης, είχαν χρεωθεί -όπως προσθέτει- 25 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα του α 6μήνου του ίδιου έτους για την κάλυψη του συνολικού κόστους της α φάσης της εθελουσίας που αφορούσε σε 635 υπαλλήλους. «Eτσι, συνολικά στα αποτελέσματα του 9μήνου του 2005 έχουν χρεωθεί 938 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους της αποχώρησης 5.525 υπαλλήλων», εξηγεί στην επιστολή της η διοίκηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο