Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά
Αλλες ειδήσεις

Επιχειρήσεις: Ενεση ρευστότητας 200 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Ενίσχυση της ρευστότητας 20.000 επιχειρήσεων με 200 εκατ. ευρώ επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσα από το πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ με στόχο τη διατήρηση θέσεων απασχόλησης.

Ταυτόχρονα ξεκινά από τις 15 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ που ενισχύει κατά 50% νέους και νέες καινοτόμους επιχειρηματίες.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Θ. Μωραϊτης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» όπως είπαν αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση και δραστηριοποιούνται στους κλάδους μεταποίησης, πράσινης οικονομίας, οικοδομής, μεταφορών – αποθήκευσης και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Θα ενισχύονται το 50% του μισθοδοτικού κόστους και μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Αφορά επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν την τελευταία πενταετία, απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο και δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις άνω των 200.000 ευρώ την τελευταία τριετία.

Η κάθε επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δεσμεύεται για τη διατήρηση ή την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της.

Οι διαδικασίες δε θα είναι γραφειοκρατικές και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο