Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο στόχαστρο 2.000 offshore εταιρείες.

Ελεγκτές του υπ. Οικονομικών ψάχνουν για «κρυμμένα» ακίνητα.

Στο στόχαστρο 2.000 offshore εταιρείες.

Ελεγκτές του υπ. Οικονομικών ψάχνουν για «κρυμμένα» ακίνητα.

Ένα ακόμη μέτωπο, ύστερα από το «κυνήγι» των καταθετών που έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας στο στόχαστρο 2.000 υπεράκτιες εταιρείες, από το σύνολο των 3.500 που είχαν εντοπιστεί στον προηγούμενο έλεγχο.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου έχει ήδη εντοπίσει τις συγκεκριμένες offshore που, ενώ έχουν στην ελληνική επικράτεια κάποιο ακίνητο, δεν το έχουν δηλώσει μέσω του ειδικού εντύπου για την καταβολή της ειδικής φορολογίας του 15%.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνιμα συνεργεία ελέγχου έχουν εγκατασταθεί σε νησιά αλλά και σε ηπειρωτικές και παραλιακές περιοχές της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και όπου έχει εντοπιστεί σημαντικός αριθμός ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες.

Η εντολή που έχει δώσει, μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναφέρεται στη Real Money, στους ελεγκτές είναι όπως φροντίσουν οι μικροί φορολογικοί «παράδεισοι» των offshore να μετατραπούν σε «κόλαση» φόρων για τους ιδιοκτήτες τους, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία και δεν «γυρίσουν» τα ακίνητα στο όνομά τους.

Ήδη, ειδικά συνεργεία ελέγχου «ξεσκονίζουν», τα υποθηκοφυλακεία της χώρας για να εντοπίσουν τα ακίνητα-«φιλέτα» των offshore, αφού εκτιμάται ότι υπάρχουν χιλιάδες υπεράκτιες εταιρείες που κατέχουν πολυτελή ακίνητα και βίλες αξίας εκατομμυρίων ευρώ στις πλέον ακριβές περιοχές της χώρας, όπως τα βόρεια προάστια Αττικής, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ρόδος, και που περνούν αφορολόγητα από χέρι σε χέρι, μαζί με τη μετοχή της offshore.




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο