Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Καλό κουράγιο» μέχρι το 2025.

Πηγές της Κομισιόν και της Καγκελαρίας υπογραμμίζουν σε έντονο ύφος ότι το «σχέδιο για την Ελλάδα δεν σταματά το Σεπτέμβριο» με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Γνωρίζουν καλά ότι στην ουσία, η Ε.Ε. πρέπει να περάσει κάποια στιγμή από το Baker Plan στο Brady Plan. Πρόκειται για τα δύο σχέδια που εφαρμόστηκαν τη δεκαετία του ’80 για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών και κυρίως των κρατών της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο προέβλεπε τη στήριξη υπερχρεωμένων κρατών με νέο δανεισμό, ενώ το δεύτερο την αναδιάρθρωση του χρέους τους με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και τολμηρές μεταρρυθμίσεις.
Κοινοτική πηγή ανέφερε στη Real News ότι «μετά το 2013 θα υπάρχει ο μόνιμος μηχανισμός γι’ αυτή τη δουλειά. Αργά ή γρήγορα ακόμη και οι πιο ισχυρές οικονομίες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της αξιολόγησης τριπλού Α».
Οι βόρειοι εταίροι θα κληθούν, επομένως, να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους. Οι Γερμανοί θα είναι αυτοί που θα προτείνουν να περάσουμε στο Brady Plan, υιοθετώντας ουσιαστικά τους αδύναμους κρίκους και το χρέος τους.
Για να συντάξουν όμως πράξη «υιοθεσίας» οι Γερμανοί, θέλουν μία «παραχώρηση κηδεμονίας». Το δεύτερο Μνημόνιο, δηλαδή, θα αποκτήσει μία «ουρά» έως το 2025. Σε αυτό το πλαίσιο, οι έλεγχοι δεν θα είναι τριμηνιαίοι, αλλά μόνιμοι.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο