Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Μειώνεται στο 15% η εθνική συμμετοχή για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Μειώνεται στο 15% η εθνική συμμετοχή για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.             

ΠHPE τον δρόμο της η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο για μείωση στο 15% της εθνικής συμμετοχής στη συγχρηματοδότηση των ελληνικών προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, που έτυχε της υποστήριξης των Ευρωπαίων ηγετών. Μάλιστα, η προκαταβολή κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση των ελληνικών προγραμμάτων ενδέχεται να ανέλθει στο 100% με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Εκπρόσωπος της Επιτροπής, με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, δήλωσε ότι ήδη ο Ζοζέ Μπαρόζο έχει ζητήσει από τα κράτη - μέλη την αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παροχής τεχνικής βοήθειας, ώστε, μεταξύ άλλων, να ενισχυθεί η ικανότητα της χώρας να απορροφήσει πόρους από τα ταμεία της Ε.Ε. Η Επιτροπή θα αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή στην πρωτοβουλία.

Αρμόδια πηγή της Επιτροπής διευκρίνισε ότι μέχρι σήμερα το ποσοστό εθνικής συγχρηματοδότησης των ελληνικών προγραμμάτων ανέρχεται σε 21% και το κοινοτικό σε 79%. Με την πρόταση Μπαρόζο το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής θα μειωθεί στο 15% χωρίς να χρειαστεί τροποποίηση των κανονισμών, αυξάνοντας την κοινοτική συμμετοχή στο 85%. Εξετάζεται, όμως, να ανέλθει η συμμετοχή της Ε.Ε. στο 100%, μέσω δανειοδοτήσεων που θα χορηγήσει η ΕΤΕπ στην Ελλάδα.
Μέχρι σήμερα, από τα 20,2 δισ. ευρώ που αναλογούν στη χώρα από το ΕΣΠΑ (2007-2013) έχουν απορροφηθεί μόνο... 4,9 δισ. ευρώ ! Ο κίνδυνος, λοιπόν, να χαθούν σημαντικά κονδύλια και να πάνε σε άλλες χώρες είναι περισσότερο από ορατός. Η πρόταση Μπαρόζο είναι μία μεγάλη ευκαιρία να βελτιωθεί η κατάσταση. Η τελευταία ευκαιρία...
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο