Ειδήσεις Κωδικοποιήσεις νόμων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κωδικοποίησης του Α.Ν. 1846/1951 "Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων".

Θα  θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδρομητές μας αλλά και τους αναγνώστες του κόμβου ότι ολοκληρώθηκε από την επιστημονική ομάδα του TaxHeaven η διαδικασία κωδικοποίησης του Α.Ν. 1846/1951 με τίτλο «Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Με τον Αναγκαστικό Νόμο 1846/1951 έγινε ίσως η σοβαρότερη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου σχετικού με την κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα μέσω του μεγαλύτερου φορέα ασφάλισης, του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.).

Η κωδικοποίηση του συγκεκριμένου νόμου αποτέλεσε μια πρόκληση για μας, διότι από τη θέσπιση του αρχικού νόμου το έτος 1951 μέχρι τη σημερινή του μορφή μεσολάβησαν δεκάδες νόμοι, διατάγματα, κανονισμοί, συναφείς διατάξεις κ.λπ., καθιστώντας το όλο εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο.

Οι συνδρομητές μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στον ανωτέρω νόμο στη σημερινή του μορφή, στις σχετικές διατάξεις αλλά και στην προϊστορία κωδικοποίησής του.

Στο ηλεκτρονικό αρχείο νόμων και αποφάσεων υπάρχουν ήδη 84 πλήρως κωδικοποιημένοι νόμοι και σύντομα θα προστεθούν και άλλοι, έτσι ώστε οι συνδρομητές μας να έχουν στα χέρια τους ένα δυνατό εργαλείο έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι για να δείτε όλους τους κωδικοποιημένους νόμους του κόμβου θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα του κόμβου "Ηλεκτρονικό Αρχείο νόμων και αποφάσεων".


Για την TaxHeaven

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο